4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'e yeni sağlık ocağı

ESKİ BELEDİYE BİNASI SAĞLIK OCAĞI OLACAK

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Kazanlı Mahallesi'ndeki eski belediye binasının, yapılan anket sonrası sağlık ocağı olarak hizmet vereceği bildirildi.

Bölgede yaşayan insanlarla yapılan anket sonrası Akdeniz Belediyesi ile ilgili kurumlar arasında, eski belediye hizmet binasının sağlık ocağına dönüştürülmesi için protokol imzalandı. Akdeniz Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca ve Akdeniz Sağlık Grup Başkanı Koray Kenziman katıldı. Törende konuşan Türk, Akdeniz Kaymakamlığı'nın bu yöndeki talebini, katılımcı yönetim anlayışı gereği anket yöntemiyle Kazanlı sakinlerine sorduklarını belirterek, anketten belde halkının çoğunluğunun projeye 'olur' verdiği sonucunun çıktığını söyledi.

Türk, "Kazanlı'da yaşayan vatandaşlarımız bu konuda tam teşekküllü bir sağlık ocağına ihtiyaçları olduğunu, özellikle de acil durumlarda hizmet verebilecek bir polikliniğe gereksinim duyduklarını belirttiler. Bunun üzerine bizler de belediye encümeni olarak bu konuda bir karar aldık. İnşallah Kazanlı'da yaşayan vatandaşlarımıza sağlık hizmetini en iyi şekilde verebiliriz. Bu konuda katkıları olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca ise, Kazanlı'da yaklaşık 20 bin kişiye hizmet veren eski sağlık ocağının fiziki ve çevresel şartlar açısından iyi olmadığına dikkat çekerek, "Konuyu Belediye Başkanı'na ilettiğimizde, mevcut belediye binasının sağlık ocağı olarak kullanılması amacıyla belediye meclis üyeleriyle talebimizi değerlendirdiler. Başkanımızın da desteğiyle eski belediye binamız, bundan sonra sağlık ocağı olarak halkımıza hizmet verecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz konusu protokol Başkan Türk, Kaymakam Atmaca ve Sağlık Grup Başkanı Kenziman arasında imzalandı.

ESKİ BELEDİYE BİNASI SAĞLIK OCAĞI OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:40:46
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?