4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'in evleri boyanıyor

VATANDAŞ BOYAYI BULUYOR BELEDİYE BİNAYI BOYUYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçede yer alan ve dış cephesi dökülen binalar, vatandaşlarca temin edilen boyalarla yine vatandaşın istediği renkte yeniden boyanıyor. Tüm bu işlemler için de bina sahiplerinden herhangi bir ücret talep edilmediği bildirildi.

İlçenin görünümünün güzelleştirilmesi ve bölgeye yeni bir hava katılması adına hayata geçirilen projenin ilk olarak İhsaniye Mahallesi'nde başlatıldığını açıklayan Belediye Başkanı Fazıl Türk, bugüne kadar 1 dükkan, 3 ev ve 2 binanın boyandığını, ortaya konulan çalışmaların bölge halkından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Türk, belediyeye başvuran birçok mahalle muhtarının da kendi bölgelerindeki ev ve binaların boyanması için talepte bulunduğunu belirterek, bununla birlikte boyama çalışmalarının da oluşturulan bir program dahilinde yürütüleceğini, ev ve binaların dış cephe boyasının vatandaşlarca temin edilirken, boyamanınsa belediye ekiplerince ücretsiz olarak yapıldığını anlattı.

Öte yandan, Akdeniz'de yapılan kaldırımların kenarındaki bordür taşları da boyanarak ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşturulması noktasında çalışma yürütüldüğü belirtilirken, bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda asfaltlanıp, kaldırımları da yapılan Çay Mahallesi'ndeki bordür taşlarının boyanıp, daha temiz, sağlıklı ve güzel bir görünüme kavuşturulduğunun altı çizildi. Yapılan çalışmalarda engellileri de göz önünde bulunduran Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede yer alan ve halkın yoğun olarak kullandığı çocuk oyun parkları ve yeşil alanlar, spor kompleksleri girişleri ile cadde ve sokakların kenarındaki kaldırımları, engelli yurttaşların kullanımına uygun olacak şekilde yeniden düzenlediği dile getirildi.

Engelliliğin sadece bedensel engellilik olmadığını ifade eden Türk, asıl engellin, engelli insanların toplum yaşamına aktif katılımını sağlayacak hizmetleri üretmemek, onları sosyal hayatın dışına itmek olduğunu belirtti. Türk, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimize ayrı bir önemserken, bu konudaki çalışmaların üzerinde de hassasiyetle duruyoruz. Bununla birlikte ilçedeki kaldırımları, engellilerimizin rahat kullanabileceği şekilde yeniden düzenliyoruz. Birçok kişi belki farkında bile değil ama kentsel çevredeki engelli rampalarının varlığı, engellilerimiz için çok önemli. Ayrıca tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımızın araç trafiğinde mahsur kalmaları ve olası kaza riskleri de bu rampalar sayesinde büyük ölçüde önlenecek” diye konuştu.

VATANDAŞ BOYAYI BULUYOR BELEDİYE BİNAYI BOYUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 17:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?