5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Akdenizli öğrencilere eğitim yardımı

AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM YARDIMI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, okul yöneticileri ile birlikte maddi durumu yetersiz öğrenciler tespit edilerek okul forması, ayakkabı, çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı. Yardım kapsamında toplam bin öğrenciye okul kıyafeti ve ayakkabı, 5 bin öğrenciye de kırtasiye dağıtılacağı bildirildi.

Akdeniz Belediyesi tarafından, öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı yapmaya yönelik alınan karar, başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan izinle başlatılan kampanya çerçevesinde okullarda belirlenen ve ekonomik durumu yetersiz ailelerin çocuklarına okul kıyafetleri, ayakkabıları ve kırtasiye malzemeleri teslim edilmeye başlandı.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, kampanya kapsamında ilköğretim okullarında okuyan toplam bin öğrenciye kıyafet ve ayakkabı, 5 bin öğrenciye de kırtasiye yardımı yapacaklarını açıkladı. Eğitim yardımlarının bir program dahilinde kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Türk, okul idarecilerinin tespitleri sonucunda belirlenen öğrencilere kıyafet ve kırtasiye verdiklerini belirtti. Eğitime katkı konusunda tüm yetkililerin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Türk, “Biz şu anda ailelerinin alım gücü olmayan bin çocuğumuza kıyafet ve ayakkabı, 5 bin çocuğumuza da kırtasiye yardımı yapıyoruz. Eğitimsiz bir toplum hiçbir yere varamaz. Bunu artık kavramamız lazım. Ülkemizin de çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasını istiyorsak eğitime önem vereceğiz. Tüm bütçelerden daha fazla eğitime, eğitimden sonra da sağlığa bütçe ayırmalıyız. Sağlıklı ve eğitimli bir toplum olmadığımız sürece başarılı olma şansımız yok. Bu çocuklar geleceğimizdir. Geleceğimizi de en iyi şekilde eğitmemiz gerekir” dedi.

Bu arada bir alışveriş merkezine kıyafetlerini teslim almak üzere getirilen öğrenciler, Başkan Türk'e sevgi gösterisinde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 17:29:05
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 18:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?