4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdenizli sanayicilerden Ceyhan ziyareti

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ile hareketlenen Ceyhan'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. 

Adana, Mersin, Tarsus, Osmaniye, Kahramanmaraş, İskenderun, Antakya'da yer alan işadamı derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 35 kişilik heyet, BTC'nin Haydar Aliyev Deniz Terminali'nde incelemelerde bulunarak, Botaş International Ltd. Şti. (BIL) Genel Müdürü Muvaffak Çığ'dan son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Çığ, hattın faaliyete geçtiği tarihten bugüne kadar 21 milyon varil petrolün 30 gemiye sorunsuz yüklendiğini belirterek, iş hacmi her geçen gün büyüyen bölgede işadamlarıyla sürekli işbirliği ve dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti. 

Bölgenin en güçlü işadamı birlikteliğini oluşturan DASİFED temsilcilerinin tesisleri ziyaret etmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Çığ, "Türkiye'nin elde ettiği bu çok önemli avantajı geleceğimiz için hep birlikte iyi değerlendirmeliyiz" dedi. 

DASİFED Başkanı Onatça ise, BTC'nin sorunsuz olarak faaliyete geçmesinde başta Türk mühendisleri olmak üzere projede görev alan her çalışanın olağanüstü çabası bulunduğuna dikkat çekerek, bu başarıyı gösteren herkesi yürekten kutladıklarını vurguladı. BTC'ye sadece ekonomi penceresinden bakmadıklarını belirten Onatça, yölme devam etti: 

"Yerel yönetimler de dahil olmak üzere herkesin planlamasını ve yapılanmasını Adana-Ceyhan-Yumurtalık arasındaki gelişmelere hazırlamalıdır. Son derece stratejik, uluslararası arenada siyasi etkinliğimizi artıran bu projeyle bölgemizin kazandığı avantajları doğru değerlendirmek için uzun bir süredir konu üzerinde çalışıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde tanıyamayacağımız kadar büyüyecek bölgede iş dünyasının yapacağı çok şey var. 

Proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilenlerden ve gelişmelerden son derece mutluyuz."
Ceyhan ve bölgenin BTC ile hızlı bir kalkınma sürecine gireceğini belirten Onatça, kurulacak tek bir rafinerinin bile 5 bin kişilik istihdam anlamına geldiğini hatırlatarak, "Birçok dev firma Ceyhan'da rafineri kurmak için lisans başvurusunda bulundu. Sadece rafinerilerle kalmayacak. 

Bölgede onlarca sektörde tesisler kurulacak. DASİFED olarak, başta burada istihdam edilecek nitelikli işgücünün sağlanmasına katkı koymak olmak üzere farklı sosyo-ekonomik projeler gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken de her kurumla işbirliği içerisinde hareket etmek istiyoruz" diye konuştu.
iHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 13:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?