4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

AKİB yeni hizmet binasında

AKİB YENİ HİZMET BİNASINDA

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), 1974 yılından bu yana faaliyet gösterdiği hizmet binasından taşınarak yeni yerine yerleşti. AKİB Koordinatör Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, yıllardan beri ihracatın kalbi olarak öne çıkan Uray Caddesi'nden ayrılmanın kendileri için kolay olmadığını söyledi.

Türkiye'de kurulan ilk ihracatçı birliği olarak öne çıkan ve 1940 yılından bu yana faaliyet gösteren AKİB, 36 yıllık mazisinden vazgeçerek, modern yapısıyla öne çıkan yeni hizmet binasında 27 Eylül Pazartesi gününden itibaren faaliyetlerine kaldığı yerden devam ettiği bildirildi. Söz konusu binanın da merkez ilçe Yenişehir'de yer aldığı bilgisi verildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AKİB Koordinatör Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Mersin'e ve ihracata yakışan, ihracatı ve ihracatçıyı ileriye taşıyacak bir binaya kavuşmaktan dolayı çok mutluluk duyduklarını belirterek, yeni binayla geçişle birlikte daha nezih ve modern bir ortamda ihracatçılara hizmet vereceklerini anlattı.

AKİB'in uzun yıllar Uray Caddesi üzerinde yer alan 4 katlı binada hizmet verdiğini hatırlatan Yamanyılmaz, "Yıllardan beri ihracatın kalbi olan, İstasyon'dan Gümrük Meydanı'na kadar uzanan Uray Caddesi'nden ayrılmak kolay olmadı. Yıllardır Mersin'in ithalat ve ihracat merkezi olan bu caddede biz de yıllarca hizmet verdik. Ancak ihracatçılarımıza çok daha iyi hizmet verebilmek adına yeni bir binaya geçme gereksinimi duyduk" dedi. Yeni hizmet binasına geçişle birlikte AKİB'in çok daha verimli, etkin ve kaliteli hizmet sunan bir yapıya kavuşacağını ifade eden Yamanyılmaz, 333 kişilik konferans salonu, 74 kişilik seminer salonu, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu ve geniş fuaye alanları ile bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını dile getirdi.

Yeni hizmet binasında tüm bunların yanında ses, ışık ve kayıt sistemlerinin yanında data altyapısında son teknoloji cihaz ve sistemlerin de bulunduğunu anlatan Ali Can Yamanyılmaz, simültane çeviriler de dahil olmak üzere bir çok vizyon ihtiyaçlar öngörülerek dizayn edildiği bilgisini de verdi. Yamanyılmaz, "AKİB'in sağlam ve teknolojik altyapısıyla insan kaynağıyla Türkiye'nin 500 milyar dolarlık yürüyüşüne katkı sağlayacak bu binamızda, ihracat sektörü adına çok önemli çalışmalar yapacağız. Bu binanın hem Mersin'e, hem de Akdeniz Bölgesi'ne hayırlı uğurlu olmasını, yapacağımız hizmetlerin de bütün ülkeye katkı sağlamasını diliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 10:40:00
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 12:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?