4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akıllı tahtalar köy okullarında

AKILLI TAHTALAR KÖY OKULLARINDA

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ın eğitim seviyesinin arttırılması amacıyla başlattığı "Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında köy okullarının akıllı tahta ihtiyacı tamamlandı.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar tarafından başlatılan "Akıllı Tahtasız Okul Kalmayacak" projesine, ilçe halkının ve hayırsever iş adamlarının desteği devam ediyor. Silifkeli iş adamı Kamil Cahit Tezcan ilk okulu bitirdiği Uzuncaburç İlköğretim Okulu'na 13 adet İnteraktif (Akıllı) Akıllı Tahta hediye etti.

13 merkezden taşımalı eğitimin yapıldığı 347 öğrencinin eğitim ve öğretiminin devam ettiği şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Uzuncaburç İlk Öğretim Okulunda, iş adamı Kamil Cahit Tezcan tarafından hediye edilen akıllı tahtalar için okul bahçesinde bir tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Fatih damatlar,Silifke'nin köylerindeki okulların 4 ile 8 sınıflarının tamamının akıllı tahtaya kavuştuğunu belirterek,"Köylerimizin de çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemin ve ülkemin güzel insanları her şeyin en iyisine layık. Başlattığımız Akıllı tahta projemizin verdiği moral ve mutluluk çocukların gözlerinden okunuyor. Bu da hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Silifke'mizde her alanda Potansiyel de var, hayırsever iş Adanalarımız dostlarımız da var. Dostlarımıza eğitime destek çağrısı yaptık, sağ olsun onlarda koşa koşa geldiler. İnşallah eğitimdeki güzellikler ilçemizin diğer alanlarına da aynı performans ile devam edecektir" dedi.

Akıllı Tahtaların Çağdaş uygarlık eğitimin en önemli gereksinimi olduğunu ifade eden Kaymakam Damatlar, öğretmenlere seslenerek," Hata, eksiklik ve tepkiler benim, artık sizlerden bir tek şey istiyoruz, o da başarıdır. Zannediyorum bu da bizim hakkımızdır. Akıllı tahtadan sonra şimdi bol bol test çözdürün. Öğrenciler sınav stresini yensinler ki, ufku ve vizyonu olan güçlü bir ülkenin ferdi olsunlar." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Turan, İlçe eğitim standartlarını yükseltme, tespit edilen ihtiyaçları giderme adına her hafta yeniliklerin hizmete sunulmasıyla eğitimde güzelliklerin yaşandığını kaydetti.

İlkokulu Uzuncaburç İlköğretim okulunda tamamlandığını belirten hayırsever iş adamı Kamil Cahit Tezcan, "Öğretmenlerimize çok iş düşüyor, bugün ülkemizin yaşadığı sorunların temelinde eğitimsizlik ve cehalet yatmaktadır" dedi.

Uzuncaburç İlköğretim okulunun 111 nolu öğrencisi olduğunu belirten iş adamı Tezcan, Işıl ışıl, pırıl pırılsınız, çok çalışınız, bu ülke sizlerden çok şey bekliyor" dedi. 35 yılın muhasebesini yaptığında en önemli icraatının 2 çocuğuna yüksek eğitim aldırmak olduğunu, gerisinin ise boş olduğunu ifade eden Tezcan,"Okumamış cahilden kimseye zarar gelmez, bu ülke ve insanları ne çekmiş ise okumuş cahillerden çekti. Allah onların şerrinden hepimizi korusun" diye konuştu.

111 numaranın bir marka olduğunu söyleyen hayırsever iş adamı Tezcan, okulda aynı numaralı Mustafa Köklü'ye kartvizitini vererek bütün öğrenim masraflarını üslendi.

Öğrencilerin tebeşir tozundan kurtarıp teknoloji ile buluşturan akıllı tahta töreninde, sınıfa giren Damatlar, tarafından hediye edilen hayırsever iş adamı Kamil Cahit Tezcan plaket veren Damatlar, daha sonra Akıllı Tahta'nın tanıtımını izledi.

Tanıtımla birlikte Kaymakam Damatlar, iş adamı Tezcan akıllı tahtaya yazılar yazarak ilk denemesini yaptılar.

Törene, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifkeli hayırsever iş adamı Kamil Cahit Tezcan, Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Mili Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Turan, İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, hayırsever iş adamının babası Hüseyin Tezcan, annesi Ayşe Tezcan, konuklar, veliler ve vatandaşlar katıldı.

AKILLI TAHTALAR KÖY OKULLARINDA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 11:06:03
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 11:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?