5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AKP- DTP halayı

Mersin'de, Şanlıurfalı İzol aşiretinin ileri gelenlerinden Ömer İzol'un oğlu, iş adamı Ferit İzol ile Zümra Ciğer'in düğünü ilginç görüntülere sahne oldu.

Düğüne katılanlar gelin, damat ve oynayanların üzerine dolar atmak için birbiriyle yarıştı.

İzol aşiretinden Ömer İzol ve Suzan İzol'un oğlu iş adamı Ferit İzol, Behzat Ciğer ve Derya Ciğer'in kızı Zümra Ciğer ile Sultaşa Oteli havuz başında gerçekleşen düğünle evlendi.

Düğün öncesi İzol çiftinin nikah şahitliğini AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülkifar İzol ile DTP'li Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk yaptı. Kıyılan nikahın ardından çift, gecenin ilk dansını yaptı.

Bu sırada davetliler, çiftin üzerine dolar yağdırdı. Davetlilerin adeta para atmak için birbiri ile yarıştığı düğün sırasında 3 görevli atılan paraları toplarken, 2 kişi de valizlere konulan dolarları saymaya çalıştı.

Düğünün ilerleyen saatlerinde ise, Şanlıurfa'dan özel olarak getirilen Aziz Arslan saz ekibinin söylediği türküler eşliğinde oyunlar oynandı. Oynanan oyunlar ve çekilen halaylar sırasında da dolar atma yarışı devam etti.

Gece geç saatlere kadar süren düğünde davelitliler, Şanlıurfalı yerel sanatçıların söylediği şarkılarla gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Toplanan dolarlar ise, görevlilerce sayılarak valizlere dolduruldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 22:32:35
Güncelleme :9 Ağustos 2009 Pazar 22:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?