5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AKP adayı sporda da iddialı

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, hayata geçirecekleri projelerle birlikte Mersin'i aynı zamanda da sporun merkezi haline getireceklerini söyledi.

Mustafa Eyiceoğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde her gün bir projesini açıklamaya devam ediyor. Hazırlamış olduğu; 'Spor Alanları Oluşturma Projesi' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eyiceoğlu, şehirlerin gelişmişlik düzeyini arttırıp, markalaşma sürecini tamamlayacak önemli unsurlarından birinin de spor alanındaki yatırımlarla birlikte sporcu yetiştirmede alınan mesafeler olduğuna dikkat çekti.

Eyiceoğlu, bugün gelinen noktada kentin gerek spor tesisleri, gerekse de yetiştirilen sporcu sayısı anlamında istenilen düzeyde olmadığını ifade ederek, tesis yetersizliği ve sporculara ilgisiz kalınması gibi durumların aynı zamanda da Mersin'in spor değerlerinin ortaya çıkartılması önündeki en büyük engel olduğunu savundu. Kendilerinin göreve gelmesi halinde kentin çeşitli bölgelerinde açık ve kapalı spor alanları oluşturacaklarının sözünü veren Eyiceoğlu, bu kapsamda da daha çok sporcu yetiştirilerek, önemli başarılara imza atılacağını belirtti.

Mustafa Eyiceoğlu, proje kapsamında Olimpiyat Komitesi tarafından belirlenen standartlara uygun, tüm olimpik branşların uygulanabileceği bunun yanında Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'na da ev sahipliği yapabilecek düzeyde; 'Milli Spor Kampusu' kuracaklarını anlattı. Projeyle birlikte kurulacak olan 'Mersin Doğa Sporları Merkezi' bünyesinde de yürüyüş, tırmanma, trekking, kros parkurları gibi yatırımların da hayata geçirileceğini dile getiren Eyiceoğlu, merkez ilçeler Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli başta olmak üzere en az 2 olimpik ve en az 2 yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzu inşa edileceğini söyledi.

Eyiceoğlu, "Akdeniz'i yelken, sörf, su kayağı ve diğer su sporları merkezi haline getirmek için, girişimcilerin ve yatırımcıların önü açılacaktır. Ayrıca her bölgede yürüyüş, koşu parkurları ile ilgili tesisler projelendirilecek, hızlı bir şekilde hizmete sunulacak ve bölge halkının hem spor yapmasını, hem de spor etkinliklerini izlemesi sağlanacak" dedi.

Mustafa Eyiceoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bu tesisler ayrıca bölgenin ekonomik olarak gelirlerinin artmasına ve istihdam imkânlarının doğmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca şehrimizin gururu Mersin İdmanyurdu'nu en ileri noktalara taşımak için, şehir halkımızla birlikte belediyenin bütün imkanlarını seferber edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 13:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?