5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AKP adayı yine Özcan'a yüklendi

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, hedefine Macit Özcan'ı alarak; köşkler içinde saltanat sürenlere en iyi cevabın; 29 Mart'ta bir tokat gibi geleceğini ifade etti.

Bugüne kadar Mersin'e yapılmayan hizmetlerin sorumlusu olarak; 'vizyon' sahibi olmayan yöneticileri gösteren Mustafa Eyiceoğlu, AK Parti Hükümeti döneminde yapılan hizmetleri hazmedemeyenlerin, çamur siyaseti yaptığını ileri sürdü.

Yerel yönetimlerin, kente nasıl hizmet edebileceği ve kenti nasıl ileriye taşıyabileceği konusu üzerinde yoğunlaşması gerektiğinin altını çizen Eyiceoğlu, "Ama bugün Mersin'deki yerel yöneticiler; 'AK Parti'nin halka yaptığı hizmetleri nasıl engelleyebiliriz?' diye düşünüyor. 29 Mart'ın korkusu sardı birilerini. 54 projeyi hayata geçireceğinden bahsediyorlar. Adama sorarlar 10 yıl boyunca kaç projeye imza attın? Halk artık uyandı ve sandıkta kenti kalkınmaktan mahrum bırakanlardan hesap soracaktır. 4 milyar doları soruyoruz hala tık yok. Devletin; Mersin halkına hizmet için ayırdığı paralar, belediye ihalelerinin verildi ellerde geziyor" dedi.

Belediyeciliğin bir vizyon işi olduğunu kaydeden Eyiceoğlu, ancak bugün gelinen aşamada Mersin üzerinde kara bulutların dolaştığını ve kentin yeniden güneşe ulaşabilmesi için de 29 Mart'ın önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, Mersin'i AK Partili belediyelerle tanıştıracaklarını iddia etti. Eyiceoğlu, "Köşkler içinde saltanat sürenlere en güzel cevap, 29 Mart akşamı tokat gibi gelecektir. 10 yıl boyunca hizmeti ağzına almayanlar, yerel seçimler yaklaşınca hizmetkar kesildi. Hizmet palavra atmakla olmuyor. Verdiğin sözün arkasında durmazsan fil dişi kulenden halkın içine çıkmaya yüzün olmaz" diye konuştu.

Parti olarak belediyeciliğin ne olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Mustafa Eyiceoğlu, hizmetin nasıl yapılacağını ve kente nasıl vizyon kazandırılacağı bilinci içinde olduklarını söyleyerek, "Her işin bir ustası var belediyeciliğin ustası AK Parti'dir" dedi.

Kayseri, Konya, Gaziantep ve İstanbul gibi kentleri örnek veren Eyiceoğlu, söz konusu kentlerin yapılan hizmetlerle birlikte adeta dünyaya açılan bir kapı konumuna gelirken, Mersin'in yerinde saydığını ileri sürdü. Eyiceoğlu, kentin birçok konuda geri kaldığını ve bu geri kalmışlığa bir son vermenin artık zamanı geldiğini savunarak, söz konusu değişimi de 29 Mart ile birlikte gerçekleştirmek istediğini ve bunun için de Mersinliler de destek istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?