5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AKP adayından imar sözü

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, 'ben bilirim, çevrem kalkınır' devrinin artık biteceğini, proje demokrasisi döneminin başlayacağını belirterek, Mersin'i yeniden canlı, yaşanılır kimliğine kavuşturmak için imar reformunu hayata geçireceklerini söyledi.

Projelerini açıklamaya devam eden Eyiceoğlu, kentteki tüm bileşenlerin yer aldığı görüşmeler, fikir alışverişleri, tartışmalar sonucunda sağlıklı, insanı ve tarihi mirası korumaya yönelik çağdaş bir kentsel dönüşüm gerçekleştirileceklerini kaydetti. Bu kapsamda Mersin'de imar reformunu hayata geçireceklerini ifade eden Eyiceoğlu, "'Ben bilirim, çevrem kalkınır' devri bitecek, proje demokrasisi dönemi başlayacaktır. Mersin'i yeniden canlı, yaşanılır kimliğine kavuşturacağız" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nı, deniz ve balıkçı barınağı ile yeniden sağlıklı bir şekilde ilişkilendirerek kent meydanı haline getireceklerini ifade eden Eyiceoğlu, "Lunaparkın bulunduğu alanı proje yarışması ile kente yeşil alan olarak kazandıracağız. Metropol alanını proje yarışması ile kent merkezinde büyük bir yeşil alana dönüştüreceğiz. Metropol Alanı'nın etrafı da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden düzenlenecek. Bu bölgeyi, modern bir kent merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

Kamu hizmet birimlerinin Mersin'de şehir dokusuna uygun modern, ulaşılabilir ve sağlıklı bir şekilde oluşturulması için imar düzenlemeleri yapacaklarını dile getiren Eyiceoğlu, şöyle devam etti; "Biri kent merkezinde diğeri de Mezitli ilçesinde olmak kaydıyla iki tane belediye hastanesi kuracağız. Başta ilköğretim kurumları olmak üzere Mersinimizin bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verecek sayıda okul alanları, okul öncesi eğitim ve kreş alanları tahsis edeceğiz. En az iki yeni üniversitesinin kurulması için uygun kampüs alanları oluşturacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin her bölgesinde çeşitli bireysel ve takım sporlarının yapılabilmesi için gerekli alanlar tahsis edeceğiz. Görme, işitme, fiziksel ve zihinsel engelli yurttaşlar için spor merkezleri kuracağız. Her mahallede güvenli ve sağlıklı oyun alanları, park düzenlemeleri, Büyükşehir parkları ve benzer alternatif yeşil alanlarla ilgili imar düzenlemeleri yapacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 21:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?