4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

AKP-CHP koalisyonu iddiası!

MERSİN'DE AK PARTİ-CHP KOALİSYONU İDDİASI

Mersin İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kılınç, söylemde AK Parti'ye karşı sert bir muhalefet yapan CHP'nin, İl Genel Meclisi'nde tam tersi bir tavır takınarak AK Parti ile koalisyon yaptığını ileri sürdü.

Fahrettin Kılınç, MHP İl Başkan Yardımcısı Murat Kadızade ile birlikte parti binasında düzenlemiş olduğu toplantıda Mersin İl Genel Meclisi'nde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Siyasette hizmet edebilmenin devamlılık isteyen bir olgu olduğuna dikkat çeken Kılınç, İl Özel İdaresi'nce verilen hizmetlerle ilgili olarak geçtiğimiz dönem yaşanan sorun ve sıkıntıların yeni döneme de taşındığını vurguladı. Parti olarak Mersin'in menfaatine olduğuna inanmadıkları, kaynak israfına yol açacağını düşündükleri

hiçbir harcama ve kaynak aktarımına izin vermediklerini ve vermeye de niyetli olmadıklarını anlatan Kılınç, bu konuda kararlı olduklarını dile getirdi.

İl Özel İdaresi'ne 'sözleşmeli personel' alımıyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere dikkat çeken Kılınç, bu konuda kıstas ve kriterler belirlenmeden personel alımına gidilmesini doğru bulmadıklarını, bu durumun aynı zamanda da ekonomik şartlara da uygun olmadığını ileri sürdü. Tüm bu gerekçelerle personel alımıyla ilgili olarak meclis gündemine getirilen talebin reddedilmesini sağladıklarını anlatan Kılınç, konunun demokratik, siyasi ve hukuki takibini de sürdüreceklerini açıkladı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı seçimleriyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Fahrettin Kılınç, "İl Genel Meclisi olarak, bir konsensüs ve anlaşma içinde Mütevelli Heyeti seçimlerini icra edeceğimiz ümidini taşırken, adeta bir parti kongresi havasında yapılan seçimleri hem ahlaki, hem de hukuki bulmuyoruz. 29 üyenin katılımıyla, toplantı yeter sayısı olmadan yapılan seçimlerde aday gösterilen ve göreve getirilen isimlerin AK Parti Gülnar ve Tarsus ilçe yöneticileri gibi isimlerden oluşması

sebebiyle Mütevelli Heyeti'nin kentin menfaatleri, Mersin'deki sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sunacağına inanmıyoruz" dedi.

Söz konusu seçimlerin iptal edilmesi istemiyle konuyu yargıya taşıyarak, Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını açıklayan Kılınç, hukuki ve demokratik zeminde mücadele etmeye devam edeceklerini, böylelikle de muhalefet görevlerini de gereğine uygun bir şekilde yerine getireceklerini kaydetti. Kılınç, İl Genel Meclisi ile ilgili olarak çarpıcı iddiaları da gündeme taşıyarak, AK Parti ve CHP Grubu'nun koalisyon yaptığını ileri sürdü. CHP'nin genel siyasette AK Parti'ye karşı sert bir muhalefet ortaya

koymasına karşın, aynı tablonun yerelde yerini uzlaşmaya ve iş birliğine bıraktığını savunan Kılınç, "Söylemde AK Parti'ye muhalefet olacaksınız, vatandaşa karşı en sert ifadeleri takınacaksınız ancak yerel yönetimlerde karşı çıktığınız zihniyeti kabul edilmez bir tavırla destekleyip iş birliği yapacaksınız. Bu durumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 13:19:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 18:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?