2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

AKP Milletvekili İnan Silifke'de

AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, Silifke'nin köylerini gezip, köylünün sorunlarını dinledi.

Balandız köyünden başlayan gezi sırasıda İnan'a, Atakent Belediye Başkanı Osman Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Serin, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Arslan Türe ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Bayram Demirel ve çok sayıda partili eşlik etti.

Köylülerin genel sorunlarını; yol, içme ve sulama suyu ile elektrik trafolarının yetersizliği oluşturdu. Balandız, Çamlıca, Uşakpınarı, Gökbelen, Pelitpınarı, Nuru, Senir, İmambekirli ve Kargıcak köylerini gezen Milletvekili İnan, gittiği köylerde köy muhtarlarının ve köylülerin sorunlarını bire bir dinledi.

İnan, köylünün sorunlarını çözmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "Meclisimiz tatile girer girmez seçim bölgemi gezip sorunları yerinde görmek istedim. Başkaları gibi tatil yerlerinde zamanı boşa harcamıyorum. Mersin ve tüm köyleri tek tek gezip sorunları birinci ağızdan dinleyip çözüm yolları arayacağız. Köylü vatandaşlarımızın artık sorunlarını il genel meclis üyeleri çözüyor. Eskiden bizleri ararlardı. Artık onları arıyorlar. Onların erişemediği yerde bizler devreye giriyoruz. Pamuk kalınlığındaki su bile çok değerli oluyor. Köylerimizin su sorununu yerinde görmek için geldik. Sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Serin de, ilçeye bağlı tüm köy yollarının yapıldığını, içme suyu şebekelerinin döşendiğini ifade ederek, "5302 sayılı yasa ile belediye sınırları dışındaki yerlerin kalkınması, köylerin hizmetlerinin tamamı okul, sağlık ocağı, su gibi hizmetlerle İl Özel İdaresi görevlendirildi. Eskiden bir çok prosedür vardı. Şimdi ise direkt işler yapılıyor. Muhtar ve İl Genel Meclisi'nin verdiği karar hemen işleme başlıyor. Hizmete yerinde karar verip yerinde yapıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi bu projedir. Başbakan 'Susuz ve yolu olmayan köy kalmayacak' diyerek bir proje başlattı. Başlangıçta bizler de inanmadık, ama aynı yıl 32 milyon, ertesi yıl 28 milyon YTL para aktarıldı. Susuz ve asfaltsız köy kalmadı, ama küresel ısınmadan bazı kaynaklarımız azaldı. Üçüncü hedefimiz sulanabilir tarım alanlarını sulamak. Köyün hizmeti bitmez. Köydeki vatandaş da şehirdeki gibi her şeye layık. Arazilerin sulanmasıyla şehirden köylere bir göç olacak. Köylü onun bunun fabrikasında serasında çalışmak zorunda kalmayacak. Böylece işsizlik ve şehirlere göç önlenmiş olacak. Projenin yapılabilirliği belirlensin biz kaynak aktarırız. Hükümet verdiği vaatleri yerine getiriyor yaptığı yatırımlarla. KÖYDES'le birlikte geçen yıl bütçemiz 84 milyon YTL. Bizi konuşturan bu para ve bu hizmetlerdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 11:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?