4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

AKP referanduma hazırlanıyor

AK PARTİ TEŞKİLATLARI REFERANDUMA HAZIRLANIYOR

AK Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Komisyonu Başkan Yardımcısı Agah Kafkas, teşkilatların referanduma en iyi şekilde hazırlanacağını söyledi.

"Yeniden Yapılanma" çalışmaları kapsamında Mersin’in Erdemli İlçe Teşkilatına gelen Kafkas, Türkiye’nin genelinde birinci olan partilerinin Mersin’de 3. sırada olmasının yeniden yapılandırma kararını zorunlu kıldığını belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, geçen cuma istifasını sunan İlçe Başkanı Vehbi Aksay, belde belediye başkanlarından Musa Demir, Kerim Köken, Derviş Yıldırım ile partililerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kafkas, “Biz genel başkanlığın talimatı üzerine Mersin’deki dersimize çalışıyoruz. Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile Mersin’deki yürüyüşü başlatıyoruz. Alınan kararlara saygı gösteren, bu partiye hizmet eden önceki başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz. Biz buraya kimseyi ötekileştirmeye gelmedik. Şunu da söyleyeyim şuana kadar hiçbir kararımız yok, sözümüz yok. Lütfen dedikodulara kapılmayın. 12’deki referanduma kendimizi ve teşkilatımızı en iyi şekilde hazırlayacağız” dedi.

Kafkas, il yönetimindeki yenilemenin ardından ilçe başkanlarının lütfederek yeni il başkanının rahatlatmak ve hareket alanını genişletmek için her medeni ülkeler olduğu gibi yeni bir kadroda yer alabilmek için istifa ettiklerini belirterek, istifa almanın söz konusu olmadığını, ilçe başkanlarının il başkanı tarafından yeniden değerlendirmeye alınacağını kaydetti.

Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ise kendisini tanıtmasının ardından beklentilerini dile getirdi.

Partinin yetkili ve karar organlarında görev alacak olanlar da dürüstlük, niteliklilik ve beceriklilik, sosyalite sahibi olma ve partisine zaman ayırabilme özelliklerine bakılacağını ifade eden Salt, “İlk imtihanımız ise referandum. Yeni teşkilatta olan ya da olmayan herkesle beraberiz. Bir kişiyi bile kaybetme lüksümüz yok. Asil yedek ayırmıyorum, bütün herkes sahaya inecek. Referandumda şunu da söyleyeceğiz; “Bu Ak parti ile diğer partiler arasında bir mesele değildir. Bu mesele özgürlükler ve demokrasiye inananlarla, bunu öteleyenler arasındaki meseledir” diye konuştu.

Geçen cuma istifasını sunan İlçe Başkanı Vehbi Aksay ise göreve yeni atanan Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt görevinde başarılar diledi.

Aksay, başarılı bir iş adamı olarak tanınan Salt’ın parti il başkanı olarak ta güzel çalışmalara imza atacağına inandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 15:48:04
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 16:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?