3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

AKP yerel seçimlerde iddialı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Zafer Üskül, 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde oldukça iddialı olduklarını belirterek, "Bu süreci iyi izleyin" dedi.

Üskül, partisinin Mersin'in merkez Yenişehir İlçe Teşkilatı tarafından Lido Restaurant'ta düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Üskül, Mersin'in gündemine ilişkin yorum ve değerlendirmeleri yerel basından takip ettiğini, kent sorunlarını da çok iyi bildiklerinin altını çizerek, bu kapsamda yeni oluşturulan ilçelere yapılan atamaların da oldukça isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Yenişehir İlçe Teşkilatı yöneticilerinin ilçenin mozaiğine uygun olduğunu, oluşturulan yönetimin de toplumun bütün kesimlerini temsil ettiğini dile getiren Üskül, bu durumun kendisini önümüzdeki dönemde yapılacak olan yerel seçimlerde göstereceğini vurgulayarak, "Bundan sonrası can sağlığı. Artık bu noktadan sonra iş, siz partililere düşüyor. Başarıyı yakalayacağınıza yürekten inanıyorum. Basın mensuplarına da bu süreci iyi izlemenizi tavsiye ediyorum" dedi.

Siyasetin bir hizmet sanatı olduğunu, siyasetçilerin de bu amaç doğrultusunda hareket ettiğini kaydeden AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan ise, parti olarak kendilerinin hizmet üretmek için iktidarda olduklarını söyledi. İnan, 2009 yılındaki yerel seçimlere parti olarak sıkı hazırlandıklarını, bu noktada başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyeleri alacaklarını ileri sürdü.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak da, yeni oluşturulan ilçelere yapılan atamaların partilerinin ilke ve hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade ederek, söz konusu ilçe başkanlarının Mersin'in mozaiğine uygun ve Türkiye'ye yakışan isimler olduğunu dile getirdi. Gültak, CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar'ın görevden alınmasına da değerlendirerek, "İşin ilginç tarafı CHP, 'sosyal demokrat bir parti' olduğunu öne sürüyor, halkı kucakladıklarını ifade ediyorlar. Ancak son süreçte CHP, Türkiye'de dar bir çerçevede siyaset yapmaya başladı" diye konuştu.

CHP Mersin İl Başkanlığı görevine atanan Yılmaz Şanlı'nın, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu'nun yakın dostu, Yenişehir İlçe Başkanlığı görevine getirilen Yunus Özdemir'in de, Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir'in kardeşi olduğunu hatırlatan Gültak, CHP'nin yakın dostların, akrabaların partisi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ileri sürdü.

Son yapılan genel seçimlerde Mersin genelinde ortaya çıkan seçim sonuçlarına dikkat çeken Gültak, Mersin'de yaşayanların giderek AK Parti'yi desteklemeye başladığını, 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde de oy oranını arttıracaklarını, bunun da CHP'yi yöneten akraba ve başkanların ayıbı olacağını vurguladı.

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Lütfi Parıltı, parti olarak siyaset anlayışlarının temelinde halka hizmet ve demokrasi olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı vetolarından, Anayasa Mahkemesi'ndeki iptallerden, cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında ortaya atılan 367 kararından, parti kapatmaya kadar pek çok engelle mücadele ederek halkımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız arasında herhangi bir ayrım yapmadan, 'farlılıklarımız zenginliğimizdir' diyerek yolumuza devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 11:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?