2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

AKP yerel seçimlerde iddialı

AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Fatih Kalkan, 2009 yılının Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimlerde parti olarak oldukça iddialı olduklarını, merkezi yönetimdeki iktidarlarını da yerelde pekiştireceklerini söyledi.

Fatih Kalkan, ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıda gazetecilere Mersin'de belediyecilik alanında yapılan çalışmaları değerlendirdi. İlçeye bugüne kadar yapılan hizmetlerin yetersiz olduğuna dikkat çeken Kalkan, kentin sadece sahilden ibaret olmadığını Akdeniz ve Toroslar'ın da kentte yer aldığını ancak söz konusu bölgelere hizmet yapılmadığını iddia etti. Kalkan, Toroslar'ın adeta bir köy havasında olduğunu ve bölgede yaklaşık 50 bin kaçak yapı olduğuna işaret etti.

2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Toroslar'ı kazanmaları halinde; bölgede yaşayan insanları mağdur etmeden içinde okul ve sağlık ocağının da olduğu TOKİ benzeri konutlar inşa edeceklerini dile getiren Fatih Kalkan, bunu yapacak birikime ve güce sahip olduklarının altını çizdi. Kalkan, Toroslar'a genel olarak bakıldığında ilk göze çarpanın işsizlik olgusu olduğunu belirterek, bugüne kadar sorunun çözümü noktasında hiçbir çaba sarf edilmediğini ve ilçeye de herhangi bir yatırım da yapılmadığını anlattı.

Kalkan, "Peki bu durum neden kaynaklanıyor? Geçmişte hep iktidarla mevcut belediyelerin farklı partilerde olması bu durumun en önemli nedeni. AK Parti'nin merkezi iktidardaki gücünü eğer yerelle pekiştirebilirsek Mersin'deki bu sorun da kendiliğinden ortadan kalkacaktır" dedi.

Mersin'de özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan işlerin kim tarafından, nasıl ve ne şekilde yapıldığıyla birlikte maliyetinin de bilinmediğini ileri süren Kalkan, yapılan çalışmaların da ne zaman biteceğinin belirsiz olduğunu savundu.

Fatih Kalkan, son dönemlerde yoğunlaşan altyapı çalışmalarının mağduriyet yarattığını vurgulayarak, kent genelinde dökülen asfaltın da yağan yağmurla birlikte çöktüğünü, tüm bunların da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların kalitesini ortaya koyduğunu belirtti.

Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Toroslar'da iddialı olduklarını dile getiren Kalkan, ilçede AK Parti'nin birinci parti olacağı ancak bu durumun da kendilerini rehavete kaptırmayacağını, aksine daha çok çalışıp, daha çok hizmet üreteceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?