5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AKP'de kongreye doğru...

AK Parti'de kongre süreci başladı. Yeni kurulan AK Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı'nın ilk kongresinin de 23 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi. Mevcut başkan İsmail Taşpınar ise yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Taşpınar, ilçe binasında yapmış olduğu açıklamasında demokrasi ve siyasi yaşamın vazgeçilmez unsurlarının başında siyasi partilerin yer aldığına dikkat çekerek, siyasi partilerin aynı zamanda da Cumhuriyet'in en temel varlık nedeni olan; halkın egemenliği ilkesinin de yaşama geçirilmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Taşpınar, parti olarak girdikleri ilk seçimlerde 'tek başına iktidar' olduklarını dile getirdi.
Taşpınar, "Hükümetimizin ortaya koyduğu yüksek performans, 22 Temmuz seçimlerinde de halkımızdan güvenoyu almış, yine 29 Mart yerel seçimlerinde de bu güvenin devam ettiği görülmüştür. Partimizin ve hükümetimizin başarısının altında yatan etkenlerden birisi de; güçlü ve dinamik teşkilatlarımızdır. Teşkilatlarımızın halkla kurduğu duygu ve düşünce birlikteliği, demokratik siyaset anlayışımıza güç vermektedir. Bizim de siyasetten tek muradımız; yaptığımız hizmetlerle milletimizin rızasını almak, milletimize layık bir yönetim iradesi ortaya koymaktır" dedi.

AK Parti'nin, Türkiye'de kaybolduğunu ileri sürdüğü güven ve istikrarı, halkın gücünü yansıtarak yeniden tesis ettiğini savunan İsmail Taşpınar, Türkiye'nin gelecek ideallerini de aynı sadakat ve vefa duygusuyla gerçekleştireceklerini söyledi. Taşpınar, "Bizim için ülkemizin muasır medeniyet çıtasını yükseltmekten, halkımızın refah ve mutluluğunu arttırmaktan daha ulvi bir gaye yoktur. Bu gayeyle Akdeniz İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar herhangi bir başkanlık başvurusu yok ama ben yeniden başkanlığa adayım" diye konuştu. Söz konusu kongrenin de 23 Mayıs Cumartesi günü 33 Düğün Salonu'nda gerçekleştirileceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?