5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AKP'li adaylara taşlı, sopalı saldırı!

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu ve Akdeniz İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Özkan, esnaf ziyareti sırasında bir grubun taş ve sopalı saldırısına uğradı. Olayda AK Parti Mersin Gençlik Kolları'nda görevli bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu ile Akdeniz Belediye Başkan Adayı Hacı Özkan, bir grup partili ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Çilek Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Bu sırada Pazar kurulu sokağa giren AK Partililer, sokaktaki esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Güneydoğu'dan göçle gelen vatandaşların yoğun yerleşim alanı olan bölgede tanıtım ilanı dağıtan AK Partililer ile pazar yerindeki bir grup arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine iki belediye başkan adayı bölgeden uzaklaştırılırken, pazar esnafının da aralarında bulunduğu bir grup AK Partililere taş ve sopalarla saldırdı. Saldırı sırasında AK Parti Mersin Gençlik Kolları'nda görevli Serkan Göksu (28), atılan taşlardan birinin eline isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Yaralı genç, kaldırıldığı Toros Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Olay sırasında bölgeden uzaklaşmaya çalışırken kaza yapan AK Parti konvoyundaki bir aracın ön tamponunda da küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

Olaydan sonra Eyiceoğlu ve Özkan mahalledeki seçim çalışmalarına devam etti. Adayların seçim çalışmaları sırasında poliste önlem aldı. Barış içinde yarışa devam ettiklerini belirten Mustafa Eyiceoğlu, "Biz esnaflarımızı geziyoruz. Semt pazarımızı da gezdik. Önemli bir şey yok. Sadece birkaç kişi, vatandaşla bizlerin buluşmasını istemiyor. Onlarda çok fevri hareketler. Mersin'de hiçbir zaman seçime böyle birkaç provokasyonla gölge düşürülmeyecek kadar halk birbirini seviyor. Bizim hedefimiz Mersin'de birlik ve beraberliği sağlamak, toplumsal uzlaşıyı sağlamak. Önemli olan partimizin sloganı; barış içinde yarışı devam ettirmek. Kazanan Mersin olacak. Onlar ne yaparsa yapsın halkımız bilinçli ve kararını verecek" dedi.

Saldırıya uğrayan partililer de olaya tepki göstererek, halkın 29 Mart günü buna en güzel cevabı sandıkta vereceğini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 88.227.2.xxx Tarih : 19.03.2009 12:22:12

KENAR MAHALLELER BU YÜZDEN KALKINMIYOR.NEDENİ İSE YARIN AKP PARTİ BELEDİYEYİ ALIRSA NE OLACAK.AKP PARTİLİ BAŞKAN ADAYI HACI ÖZKAN BU AYRIMI YAPMAZ BUNU İYİ BİLİYORUM,ART NİYETLİ OLSA YAPAR.AYIP BU YAPILAN OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM.BU İŞ DTP LİLERİN İŞİDİR DİYORUM