5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AKP'li Eyiceoğlu iddialı konuştu

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, 30 Mart sabahında Mersin'e AK Parti'nin bir güneş gibi doğacağını ve bu güneşin de hiçbir zaman batmayacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında; Tarım Kredi Kooperatifi Mersin Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret edip, eğitim kurumları ve fabrikalara da bir dizi ziyaretlerde bulunan Mustafa Eyiceoğlu, merkez ilçe Yenişehir'e bağlı Çiftlikköy beldesinde düzenlenen açık hava toplantısına katıldı.

Burada projeleriyle ilgili bilgi veren Eyiceoğlu, Mersin'i bir 'dünya kenti' yapmak istediklerini ve bu noktada da 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Bugün gelinen noktada Mersin'in bir köyü andırdığını ve artık tüm bu olumsuzluklara bir son verilmesi gerektiğini savunan Eyiceoğlu, "Kentimizin kaderini değiştirmek elinizde, Mersin'i cennete çevirebilmek elinizde. Mersin'i hizmette geri bırakanların amacı ranttır, halkı zengin etmek için değil müteahhitleri zengin etmek için çalışıyorlar. Bizim rantımız hizmet, sevdamız da Mersin'dir. Bugüne kadar gelişimimizi engelleyen, kalkınmamızın önünde set çeken yöneticilerden hesap sorma zamanı artık geldi" dedi.

AK Parti Hükümeti ile birlikte turizmden elde edilen gelirin; 8.5 milyar dolardan 22 milyar dolara yükseldiğine dikkat çeken Eyiceoğlu, ancak tüm bu olumlu gelişmelere karşın Mersin'in turizm sektöründe hak ettiği yerde olmadığını anlattı. Kentin hak ettiği noktaya taşınabilmesi noktasında da tek seçeneğin AK Parti olduğunu savunan Eyiceoğlu, kentin hizmetle buluşabilmesi için çalıştıklarını söyledi. Kendisini; 'Mersin sevdalısı' olarak nitelendiren Eyiceoğlu, "Başkaları köşklerinden halkı izler, dışarıya çıkmaktan korkarlar, halkın içinde seçimden seçime görünürler. Mersin halkı bu numaraları yemez artık. 10 yılını kaybeden Mersin halkı gözlerini açtı, bir daha bu tongaya düşmeyecek" diye konuştu.

AK Parti iktidarıyla birlikte yolsuzlukların, çetelerin, mafyanın önüne geçildiğini, hortumcuların hortumlarının da bir bir kesildiğini kaydeden Eyiceoğlu, kendilerinin de Mersin'den rant sağlayanların, kenti sömürenlerin önüne geçeceklerinin altını çizdi. Kentin bugün gelinen noktada geri kalmışlığını içine sindiremediğini ve bu durumu tersine çevirebilmek için yola çıktığına işaret eden Eyiceoğlu, dünya ölçeğinde başarılarıyla konuşulan bir Mersin için de AK Parti adaylarına oy verilmesini istedi.

Eyiceoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Taşbina'dan dışarıya adım atmayanlar, halkı görmezden gelenler, seçimlerle birlikte sokağa döküldü. Ama heybesinde projesi yok, boş vaatler vermeye devam ediyor. 10 yıl önce neyi vaat ettiyse onları tekrar sunuyor. Ama kusura bakma senin mühletin doldu, sana verilen sürenin sonuna geldik. Sen bu işi beceremedin, çekil kenara da hizmet nasıl yapılıyormuş izle. Senden oyuncu olmuyor, bakalım izleyici olmayı becerebilecek misin? Boş tezgah açmışlar, tezgahta bir şey yok ki ne sunuyorsun sen halka? Halk bu tezgaha gelmez. Kapat sen bu tezgahı, git müteahhitlik firmanın başına geç."
Mersin'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ifade eden Mustafa Eyiceoğlu, 2007 yılında yapılan genel seçimlerde ortaya çıkan sonucun da bu durumun açık bir göstergesi olduğunu savundu.

Mersin'de AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 90'ının tercihinin bugün yine AK Parti olduğunu ileri süren Eyiceoğlu, "Neden halk AK Parti diyor? Çünkü hizmeti gördü. Çalışmayı gördü, sözlerin nasıl yerine getirildiğini gördü. Belediyecilik nasıl olurmuş gördü. Birileri gibi yapamayacağımız şeylerin sözünü vermiyoruz. Ne söylediysek onu yapıyoruz. Mersin'i birlik ve beraberlik içinde dünya kenti yapmak için; 29 Mart'ta bunun temellerini atmalıyız. Bizim hayatımızı hiçe sayanları sizin 29 Martta sandığa gömeceğinizi biliyoruz. 30 Mart sabahı da Mersin'e AK Parti ile birlikte bir güneş doğacak ve bu güneş hiç batmayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:42:05
Güncelleme :27 Mart 2009 Cuma 13:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?