4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

AKP'li vekilden ÇOGEM'e ziyaret

AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Eyceoğlu, sokakta çalışan ve çalıştırılan çocukların istismar edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. 

Eyceoğlu, Mersin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'ni (ÇOGEM) ziyaret ederek, merkezde eğitim gören çocuklarla sohbet etti. SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen ve ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı'dan kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Eyceoğlu, sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklar sorununun, kamu kurumlarıyla sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle çözülebileceğini söyledi. 

ÇOGEM'in son dönemdeki çalışmalarını dikkatle izlediğini ve desteklediklerini ifade eden Eyceoğlu, "Sokakta çalışan ve çalıştırılan çocukların istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Devletimizin şefkat eli güçlüdür. Arkadaşlarımızın buradaki gayretini de taktirle karşılıyoruz. Bu konuda onların çabalarını destekliyoruz" dedi. 

SHÇEK Müdürü Azmi Gülşen de, Eyceoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, son dönemde sokakta yaşayan çocuklar konusunda Mersin'de büyük aşamalar kaydettiklerini söyledi. Gülşen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un da büyük destek verdiği çalışmalar neticesinde, sokakta çalışan çocuk sayısında ciddi bir azalma olduğunu belirtti. ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ise sorunun kısa vadede çözülecek bir sorun olmadığını, bu nedenle çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 17:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?