2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

AKP'nin yeni ilçe başkanları tanıtıldı

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak, 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Mersin merkezde yeni kurulan 4 ilçede de başkanlığı kazanacaklarını iddia etti. Gültak, "Mersin'de hizmete susamışlığa artık bir son vereceğiz" dedi.

AK Parti, Mersin merkezde kurulan 4 yeni ilçede teşkilatlanma çalışmalarına başladı. AK Parti Genel Merkezi tarafından yeni kurulan ilçelere atanan başkanlar ise parti binasında düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Gültak, yerel yönetimlerle ilgili olarak çıkartılan yasa kapsamında Mersin merkezde 4 yeni ilçe kurulduğunu hatırlatarak, bu kapsamda hükümet olarak kendilerine yöneltilen eleştirilere sert tepki gösterdi. Gültak, "Madem siz de yeni ilçeler kurulmasını istiyordunuz. O zaman neden kendi iktidarınız döneminde bunu yapmadınız" diye sordu.

Mersin'in doğusunda Akdeniz, kuzeyinde de Toroslar ve Yenişehir, batısında yer alan Mezitli'nin artık ilçe statüsüne kavuşturulduğunu anımsatan Gültak, yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip olan kentte yaşayanların yapılan düzenlemelerle birlikte daha iyi hizmet alacağını savundu.

Gültak, söz konusu düzenlemelerle birlikte yerel yönetimlerin daha hızlı ve seri şekilde hizmet üreteceğini ifade ederek, örnek olarak Mersin İl Nüfus Müdürlüğü'nü verdi. Nüfus Müdürlüğü'nde bir rahatlama olacağını, yeni ilçelerle birlikte yeni müdürlükler de açılacağını kaydeden Gültak, "Herkes kendi bölgesinde işlem yapabilecek. Böylelikle hem yoğunluk azalmış olacak hem de insanlar hizmetten en iyi şekilde yararlanacak" diye konuştu.

AK Parti olarak yeni kurulan ilçelerde de teşkilatlanma çalışmaları yapacaklarını, bu konuda gerekli atamaların Genel Merkez tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Gültak, göreve getirilen başkanların da Mersin adına hizmet üreteceğini, tüm partililerin birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edeceğini dile getirdi.

Gültak, 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlere dikkat çekerek, "Parti olarak biz de başta Büyükşehir olmak üzere Mersin merkezde 5 ayrı belediye için seçimlere gireceğiz. Daha önce 'AK Parti Mersin'de 3. parti olur, 4. parti olur. Olsa olsa 2 milletvekili çıkartır' diyorlardı. Ama biz tüm teşkilatlarımızla birlikte çalışıp nasıl son seçimlerde 4 milletvekili çıkardıysak, bundan sonraki yerel seçimlerde de aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 4 ilçeyi de alarak bu kentteki hizmete susamışlığa son vereceğiz" şeklinde konuştu.

Mersin'de bazı konuların çok çabuk unutulduğunun altını çizen Gültak, yapmış oldukları çalışma ve hizmetlerin diğer siyasi partiler tarafından sahiplenilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Gültak, "İlçe yapıyoruz, 'İlçe yaptık' diyorlar. 'Çöp sorununa el attık' diyoruz, 'Biz çözdük' diyorlar. 9 yıldır belediye başkanısınız, peki sorunu daha önce niye çözmediniz? Bu sorun 2-3 yıllık bir sorun değil ki, yaklaşık 15-20 yıllık bir sorun. Niye bugüne kadar çözmediniz? Milletvekilleri ve ilgili Bakanlık yetkilileriyle birlikte Mersin'de çöple ilgili yerleri gezdik sorunu nasıl çözebiliriz diye. Gerekli girişimleri yaptık ve ÇED raporunun alınması için çaba sarfettik. Gerekli karar verildi. Ama bunların hepsi unutuldu. Biz o dönemde bunları yapmasaydık, bugün Mersin'de çöp sorunu çözülmezdi. Peki 'Her şeyi biz yaptık' diyorsunuz, hadi buyurun yapın o zaman. 'Para yok' diyordunuz. Parayı kim buldu? Devlet Bakanımız Sayın Kürşad Tüzmen. Bunları siyasete malzeme yapmıyorum. Çünkü bunlar yapılması gereken
şeyler. Biz 2009 yerel seçimleriyle birlikte kazanacağımız belediyelerle birlikte gerçek belediyecilik nasıl yapılırmış göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Mersin merkezde yeni ilçelerin kurulmasıyla birlikte feshedilen AK Parti Mersin Merkez İlçe Teşkilatı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Gültak, siyasetin bir bayrak yarışı olduğunu, zaman zaman bayrakların el değiştirebileceğini, asıl önemli olanın partiye ve halka hizmet olduğunu vurguladı.

Eski Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür de, "Evet bu bir bayrak yarışı. Ben bayrağı en iyi şekilde taşıdığıma inanıyorum. Burada asıl önemli olan hizmettir. Siyasette incinmeler, kırılmalar oluyor. Ben AK Parti'liyim, Recep Tayyip Erdoğan'ı da çok seviyorum. Türkiye için çok iyi işler yaptığına inanıyorum. AK Parti'yi çok seviyorum. Bugün sizler ne iş yapıyorsanız, ben de parti için aynı işi yapacağım ve hizmete devam edeceğim. Ama benim siyasette herhangi bir mevki ya da makama adaylığım söz konusu dahi değil. Ben aktif siyaseti artık bırakmış bulunuyorum. Ben artık siyasete nokta koydum. Başka alanlarda memleketime hizmet edeceğim" dedi.
Konuşmaların ardından Akdeniz İlçe Başkanı İsmail Taşpınar, Toroslar İlçe Başkanı Fatih Kalkan, Yenişehir İlçe Başkanı Lütfi Parıltı ve Mezitli İlçe Başkanı Serdar Akyurt kendilerini tanıtan kısa birer konuşma yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?