30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Akşam mesaisi başladı

Mersin Devlet Hastanesi’nde yeni bir uygulama başlatılarak akşam saatlerinde de poliklinik hizmetine geçildi.

Gün içerisinde hastaneye gidemeyen Mersinliler, artık 17.00-20.00 saatleri arasında da poliklinik hizmeti alacaklar. İlk etapta 6 branşta hayata geçirilen uygulama, yılbaşından sonra genişletilecek.

Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Yavuz Gözükara, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin’de saat 17.00’den sonra uzman hekimlerin çalıştığı yer kalmamasından hareket ederek, çok büyük bir hizmete imza attıklarını ve 17.00-20.00 saatleri arasında 6 branşta uzman hekimlerle poliklinik hizmeti vermeye başladıklarını söyledi.

Hem yeni uygulama hem de hastane ile ilgili bilgiler veren Başhekim Gözükara, Mersin Devlet Hastanesi’nin 506 fiili yatağı olan, yaklaşık 190 uzman hekim ve hizmet satın aldıkları şirketin çalışanlarıyla birlikte bin 800’ün üzerinde çalışanı bulunan bir hastane olduğunu belirtti. Tedavi edici hizmetleri sunma anlamında teknik altyapının hemen hemen tamamına sahip olduklarını ifade eden Gözükara, sadece ‘pet-ct’ denilen ve kanser hastalarının tedavisinden sonra kanserin erken nüksünü yakalamak için kullanılan dünyadaki en gelişmiş tetkik aletinin bulunmadığını, 2012’de yapacakları ihale ile bu aleti de satın alacaklarını bildirdi.

Hastanenin 08.00-17.00 saatleri arasında 140 tane poliklinikte uzman hekimlerle hizmet verdiğini aktaran Gözükara, “Her branştan uzmanımız var. Bu bölgedeki kalp damar cerrahisi merkezi olan devlet hastanesi sadece biziz. Tanıda ve tedavide kullanılan en ileri metotların olduğu ‘Nükleer Tıp’ ve kanserlerin ışınla tedavisinin yapıldığı ‘radyoterapisi’ tek devlet hastanesiyiz. Son derece gelişmiş bir görüntüleme merkezimiz var. MR, tomografi çok çok modern ve şu anda dünyadaki en ileri teknolojisi olan ultrason cihazına sahibiz. Türkiye’de 10 ultrasondan 4’ü bizde. Çok modern bir ultrason servisi açtık. En fazla 3 güne randevu veriyoruz ki, Türkiye’de herhalde bu konuda ilkiz. Görüntüleme hizmetlerimiz 24 saat devam ediyor” dedi.

“MESAİ KAYDIRMA YETKİMİZİ KULLANDIK”

Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında insan odaklı yaklaşım gereği başhekimlere mesai kaydırma yetkisi verdiğini anımsatan Başhekim Gözükara, hastanede mesaiden sonra branş nöbeti tutulduğunu ancak bunun yeterli olmadığını vurguladı.

Bu kapsamda, başhekimlere tanınan mesai kaydırma yetkisini kullanarak yeni bir uygulama başlattıklarını dile getiren Gözükara, “Mersin’de akşam saat 17.00’den sonra uzman hekimlerin çalıştığı yer kalmıyor. Biz de 15 Kasım’dan itibaren mesai kaydırarak, 17.00-20.00 saatleri arasında uzman hekimlerle dahiliye, genel cerrahi, nöroloji, beyin cerrahisi, kalp-damar cerrahisi ve göz hastalıkları olmak üzere 6 branşta poliklinik hizmeti vermeye başladık. 1 Ocak 2012’den itibaren de göğüs hastalıklarına başlayacağız”

Bu uygulamanın çok büyük bir hizmet, hatta lüks olduğunun altını çizen Gözükara, şunları söyledi: “Ne Mersin’de ne Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulursunuz bu kadar uzmanı bir arada. Henüz hastalarımıza çok iyi duyuramadık. Gündüz çeşitli nedenlerle hastaneye gelemeyenler o saatlerde gelip rahatlıkla uzman hekime muayene olabilirler. Tetkikleri o gün yapılması gerekenleri de yapıyoruz. Eğer uygulamanın yararlı olduğunu görürsek, halk da rağbet ederse devam edeceğiz.”

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2011 Pazartesi 18:13:56
Güncelleme :6 Aralık 2011 Salı 17:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?