5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Aksoy'dan 'Çanakkale Zaferi' mesajı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Çanakkale Zaferi'nin Türk Ulusu'nun yazgısını, aynı zamanda da tarihin akışını da değiştirdiğini söyledi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıldönümü ve aynı zamanda da 'Şehit Günü' nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Aksoy, kazanılan zaferin elindeki kısıtlı imkanlara rağmen, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratan Türk askerinin kahramanlığını, tüm dünya devletlerine gösterdiğini vurguladı.

Aksoy, 'Çanakkale Zaferi'nin siyasi ve askeri sonuçları itibariyle Türk Ulusu'nun yazgısını ve aynı zamanda da tarihin akışını da değiştirdiğini savundu.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Çanakkale'de ortaya koymuş olduğu başarılı yönetimin bir sonucu olarak Türk Ulusu'nunu, 'Kurtuluş Savaşı' döneminde Atatürk'ün etrafında birleştiğini, ülkenin bağımsızlığı uğruna canını ortaya koymaktan kaçınmadığını anlattı. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin de bu güvenin bir sonucu olduğunun altını çizen Aksoy, "Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti'nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Hüseyin Aksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Şehitlerimizin, uğruna canlarını verdiği bu cennet ülkemizi, en kıymetli emanet olarak sonsuza dek yaşatmak en önemli görevlerimizden biridir. 'Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; canlarını ortaya koyarak 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla gazilerimizi şükranla anıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?