5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Aksu TV Mersi stüdyoları açıldı

Merkezi Kahramanmaraş'ta bulunan Aksu TV'nin, Mersin stüdyoları faaliyete girdi.

Kentte sürekli bulundurulacak olan canlı yayın aracıyla da Mersin'deki tüm gelişmeler anında Türkiye'ye ve dünyaya duyurulacak.

Aksu TV'nin Mersin stüdyolarının açılış töreniyse Armada Center'da gerçekleştirildi. Gecede konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, söz konusu televizyonun mevcut potansiyeliyle kentin dünyaya açılmasında önemli bir misyon üstleneceğinin altını çizdi.

Vali Aksoy, Mersin'de yerel bazda yayın yapan televizyon kuruluşları olmasına karşın hiçbirinin uydu yayını yapmadığını, bu durumun da ciddi bir eksiklik olduğunu vurguladı. Özellikle kentin dünyaya tanıtılmasında uydu yayınlarının önemli bir avantaj olduğuna işaret eden Aksoy, bunun da kentin değişen ve gelişen misyonuna da katkıda bulunacağını, turizm alanında yapılan açılımları da destekleyeceğini söyledi.

Aksu TV aracılığıyla yapılacak olan yayınların, Mersin'in turizm alanında mesafe almasına da katkı sağlamasını beklediklerini ifade eden Hüseyin Aksoy, "Bunun yanında kentin sorunlarının gündeme getirilip tartışılması ve çözüm yolları aranmasında bakımında da basın yayın organlarının üstlendiği misyon büyük önem taşıyor. Bu kapsamda da Aksu TV'nin belirli konuların gündeme taşınıp, kamuoyu oluşturulmasında da diğer televizyonlarla birlikte görev ve sorumluluk üstleneceğine inanıyorum" dedi.

Aksu TV Mersin Ortağı Hüseyin Uğur da, televizyonun 2007 yılında Kahramanmaraş'ta yayın hayatına başladığını, 2008 yılı sonlarına doğru da Mersin, Hatay ve Ankara stüdyolarının kurularak yayın ağının geliştirildiğini ve bugün gelinen noktada da Türkiye'nin tüm noktalarını ve dünyanın 16 ülkesine yayın yaptığını anlattı.

Uğur, "Biz, Mersin'in dünyaya açılan penceresi olacağız. Kentin sorunlarının çözümüne katkıda bulunup, güzellikleri tüm dünyaya yayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Aksu TV'nin Armada Center'da gerçekleştirilen tanışma gecesine ise Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un dışında; Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum ve kuruluş yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gecede Aksu TV Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Beyit, Çukurova Bölge Temsilcisi Hami Fiskeci ve Çukurova Bölgesi Haber Müdürü Serkan Öztürk de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 16:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?