5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Albay, Mersin'den ayrıldı

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda Teknik Direktör Ercan Albay, görevinden istifa etti.

Körfez Belediyespor karşısında alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Ercan Albay'ı istifaya davet eden taraftarların, takımın kaldığı Macit Özcan Spor Kompleksi'ni basarak, bazı futbolculara saldırıda bulunmasının yankıları sürüyor. Tüm bu gelişmelerin ardından Teknik Direktör Ercan Albay, bugün görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yaşanan olayları değerlendiren Basın Sözcüsü Murat Altındere, Körfez Belediyespor karşısında alınan mağlubiyetin kendilerini de üzdüğünü ifade ederek, ancak henüz yolun başında olduklarını ve ligde 16 karşılaşma daha oynayacaklarını belirtti. Yükselme Grubu'nda oynadıkları 2. maçı kaybetmelerinin ardından bu tür olayların yaşanmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Altındere, "Sanki çok büyük sonuçlar oluşmuş gibi birilerinin yönlendirmesiyle provokatif oyunlar oynanıyor" diye konuştu.

Olayların Macit Özcan Spor Kompleksi'ne giden yaklaşık 100 kişi tarafından çıkarıldığını ifade eden Altındere, "Kendini taraftar olarak lanse eden yaklaşık bir grup tesislere gidip, futbolcularımıza ve teknik heyetimize saldırıyor. Ben yönetim kurulu üyesi olarak olayın ardından gittiğimde, tesislerin girişinde detaylı bir şekilde aranarak içeriye alınmama rağmen, bu kişilerin oraya elini kolunu sallayarak içeri girmesi düşündürücüdür. Burada kirli bir oyun var. Takımımızın başarısını istemeyenler olduğunun farkındayız. Bunları tüm Mersin kamuoyuna teşhir edeceğiz" dedi.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'nın kendisini arayarak teknik direktör Ercan Albay'ın istifa ettiğini kendisine bildirdiğini söyleyen Altındere, bu konuyla ilgili olarak yönetim tarafından alınan kesin bir karar olmadığını belirtti. Altındere, yönetim kurulunun yapacağı toplantının ardından gereken kararın verileceğini ifade ederek, takımın başarısına engel olan dışarıdan müdahalelere de son verilmesini istedi. Altındere, "Futbolcuya hocaya el uzatan taraftar değil, birilerinin kuklasıdır. Bundan sonra da
taraftarla biz değil, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ilgilenecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 09:16:53
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 09:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?