5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Albay'ın istifası kabul edilmedi

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda, dün görevini bırakan teknik direktör Ercan Albay'ın istifası yönetim tarafından kabul edilmedi. Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, "Hocamızın yanındayız ve kendisine sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

Hafta sonu oynanan Körfez Belediyespor karşılaşmasının ardından yaşanan gelişmeler ve Ercan Albay'ın istifası nedeniyle olağanüstü toplanan Mersin İdmanyurdu Yönetim Kurulu, bir dizi radikal kararlar aldı.

Teknik direktör Albay'ın istifasını kabul etmeyen yönetim, deplasman galibiyetlerine pirim verildiği gibi iç saha mağlubiyetlerinde de ceza uygulamasını hayata geçirdi. Bu kapsamda da grubun ilk maçında Diyarbakır DİSKİ galibiyeti için açıklanan 38 bin TL'lik pirim iptal edilirken, Körfez Belediyespor maçında oyundan alınmasının ardından disiplinsiz hareketlerde bulunan Faruk'a da 5 bin TL para cezası verildiği açıklandı.

Kulüp Binası'nda Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, galibiyetle başladıkları Yükselme Grubu'nun 2. haftasında alınan Körfez Belediyesi karşısında alınan mağlubiyetle birlikte gerek saha içerisinde, gerekse de daha dışında istenmeyen olaylar yaşandığını vurguladı. Kahramanlı, futbolda her türlü sonucun alınabileceğini ve bu durumun normal karşılanması gerektiğinin altını çizerek, yönetim, teknik heyet ve futbolculara yönelik hakarete varan sözlerin Mersinli taraftarlara yakışmadığını dile getirdi.

Maçın oynandığı akşam 80-100 kişilik bir grubun, takımın kaldığı Macit Özcan Spor Kompleksi'ni basıp, futbolculara saldırdığını hatırlatan Ali Kahramanlı, "Bu durum kabul edilebilir gibi değil. Polis konu ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Bu davranışı ne yönetim kurulu, ne teknik heyet, ne de futbolcular hak etmiyor" ifadesini kullandı. İşin henüz başında olduklarına dikkat çeken Kahramanlı, alınan bir mağlubiyet sonrasında bu tür olayların yaşanmasına da bir anlam veremediğini dile getirdi.

Yendikleri zaman iyi, yenildikleri zaman kötü gösterildiklerini anlatan Kahramanlı, Kırmızı-lacivertli renklere gönül verenlere de çağrıda bulundu; "Kötü günün dostu olmamız lazım." Hedeflerinin Mersin İdmanyurdu'nu Bank Asya 1. Ligi'ne çıkartmak olduğunu vurgulayan Kahramanlı, söz konusu hedefi de gerçekleştireceklerini, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini kaydetti. Kahramanlı, 25 yılda takımın geldiği noktanın da herkes tarafından bilindiğini, ancak kendilerinin belirlenen hedefe adım adım ilerlediklerini, bu kapsamda da ilk engeli aştıklarını dile getirdi.

Ercan Albay ile Murat Kol, Kadir Kuriş ve Refah Kayalılar'dan oluşan teknik heyetin istifasını da değerlendiren Kulüp Başkanı Kahramanlı, "Biz bu teknik heyetle birlikte bugünlere kadar geldik. Eksiklikler var mı elbette ki var. Hepimizin eksikliği var. Hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. Hocamızın da eksiklikleri var ama burada anormal bir durum yok. Biz daha işin başındayız. Sayın Ercan Albay, bize istifa dilekçesini iletti. Biz yönetim olarak bu konuyu görüştük. Bu saatten sonra yeni bir hocayı takımın
başına getirsek, yarın 80-100 kişi yine takıma sinirlenip tesisi basacak. Biz eğer Albay'ın istifasını kabul edersek, bu insanlara prim vermiş olacağız. Yönetim Kurulu olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda mevcut teknik heyetle yola devam etme kararı aldık. Açık konuşmak gerekirse istifaları kabul etmiyoruz. Biz hocamızın yanındayız ve her türlü desteği vermeye de hazırız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 12:33:22
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 12:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?