4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Alçak saldırıya tepki!

MERSİN'DE İSRAİL PROTESTOSU

İsrail'in Filistin'e insani yardım götüren gemiye yönelik saldırısına bir tepki de Mersin'den geldi. Filistin bayrakları taşıyan bir grup, üzerine kanı temsilen boya dökülen oyuncak bebekler ile İsrail'i kınadı.

Hastane Caddesi üzerindeki Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği önünde toplanan göstericiler, caddeyi bir süre trafiğe kapatarak İsrail aleyhine sloganlar attı.

Polisin müdahalesiyle yolu trafiğe açan eylemciler, yaptıkları ortak açıklama ile İsrail Deniz Kuvvetleri'nin Gazze'ye giden yardım gemilerine yapılan ve ölümlerle sonuçlanan müdahalesini kınadı. 'Kahrolsun İsrail', 'Katil İsrail Filistin'den defol' şeklinde sloganlar atıp tekbir getiren grup adına konuşan Mersin Gönüllüler Birliği Dönem Sözcüsü Ömer Erdoğdu, Gazze açıklarında yaşananları bir 'vahşet' olarak nitelendirdi. Yaşananlar karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğdu, İsrail'in yaşananlar nedeniyle hesap vermesini istedi.

Memur-Sen İl Başkanı Ertuğrul Yıldız ise, söz konusu saldırının tüm insanlığa yapılan bir saldırı olduğunu ifade ederek, "Başta milletimiz olmak üzere bütün insanlık, bu vahşet karşısında sessiz kalmayacak ve gereken tepkiyi gösterecektir. Haydut devlet İsrail, sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslararası hukuku ihlal etmiş ve suç işlemiştir. Bu saldırıyı yapanlar ve saldırı emrini verenler derhal uluslar arası mahkemelerde yargılanmalı ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Kadın,

çocuk, yaşlı ve yardım konvoyu demeden insanlara saldıran ve bunu bir alışkanlık haline getiren İsrail'in uluslararası meşruiyeti olamaz ve olmamalıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından grup bir süre daha İsrail aleyhinde sloganlar atarken, bazı kadın göstericilerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Eylem, olaysız şekilde son buldu.

MERSİN'DE İSRAİL PROTESTOSU
MERSİN'DE İSRAİL PROTESTOSU
MERSİN'DE İSRAİL PROTESTOSU
MERSİN'DE İSRAİL PROTESTOSU
MERSİN'DE İSRAİL PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 14:33:04
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?