5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Alevi önderlerine suikast iddiası

Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Alevi önderlerine yönelik suikast girişimlerinin her zaman olabileceğini belirterek, Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak isteyenlere de asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Tekin Özdil, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Mersin Şubesi tarafından organize edilen 'Cem Ayini' ve 'Aşure Şenliği'ne katıldı. Mersin Cemevi'nde gerçekleştirilen etkinlik öncesinde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özdil, 'Ergenekon Soruşturması' kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in, İstanbul Erenköy'deki bilgisayarından çıkan suikast planlarını değerlendirdi.

Özdil, yerel seçimler öncesinde Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkartılması ve bu yolla da seçimlerin iptal edilmesi amacıyla Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Balkız ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kazım Genç'e suikast düzenleneceği yönündeki iddiaları basından takip ettiğini vurguladı.

Bu tür suikast girişimlerin Ergenekon gibi devlet içerisinde derin bağlantıları olan terör örgütlerinin, her zaman yapabilecekleri bir durum olduğunu savunan Özdil, "Türkiye'de başta Aleviler olmak üzere, farklı din ve inançlara mensup etnik gruplarının kanaat önderlerine yönelik suikast düzenlenip, ülkede bir kargaşa ortamı yaratmak isteyenler var. Bu nedenle de Ergenekon terör örgütüyle birlikte gündeme gelen iddialar tam da onların istediklerini yansıtıyor. Böyle bir şeyin onların plan ve
programlarında yer alması doğaldır" dedi.

Özdil, Aleviler olarak mücadele ederken, bu tür şeylerin de olabileceğini hesaba kattıklarını ancak bu durumun kendilerinde ne bir yılgınlık, ne de geriye doğru bir adım atmalarına neden olmayacağını vurguladı. Doğru bildikleri yoldan asla şaşmayacaklarının altını çizen Özdil, "Biz Aleviler olarak, Türkiye'de onların istediği kargaşa ve kaos ortamının yaşanmasına asla izin vermeyeceğiz. Kin ve nefret ortamı oluşturulmasına da müsaade etmeyeceğiz. Elbette ki olası bir suikaste karşı tepkiler olacaktır ama bu onların istediği düzeyde bir tepki olmaz."

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 17:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 78.162.95.xxx Tarih : 14.01.2009 09:02:40

hepimiz kardesiz alevi sünni ne fark ederki.pisliklerin oyununa gelmeyelim..... bizi bize kırdırmaya çalısıyorlar..filistini görelim ve ibret alalım,küçük ülke israil serefsizlerine dünya müdahale edemiyor.kimseye acımıyorlar,demem o ki bizlere hiç acımazlar bizi birbirmize düsürmeye çalısıyorlar..gelmeyelim bu oyuna