4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Aleviler 'Yıldız' dedi

ALEVİLER 'YILDIZ' DEDİ

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'nde kongre süreci tamamlandı. Üç ayrı listeyle gidilen seçimlerde toplam bin 530 delege oy kullandı. 616 delegenin oyunu alan Suat Yıldız, yeni dönemde şube başkanlığı görevine getirildi.

Cemevi'nde gerçekleştirilen 'Olağan Genel Kurul'a yoğun ilgi gösterildi. Yoğunluk nedeniyle kongrenin yapıldığı salon yetersiz kalınca, kimi katılımcılar salona girmek yerine oylama işlemini dışarıda beklemek zorunda kaldı. Mevcut başkan Hüseyin Özveren'in yanı sıra Suat Yıldız ve Bülent Yorulmaz da başkanlık için aday olduğunu açıkladı ve Divan'a hazırladıkları listeleri sundu. Toplam bin 530 delegenin sandık başına giderek tercihini yaptığı seçimlerin ardından; Yıldız 616 oy alıp Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanlığı'na seçilirken, diğer adaylardan Yorulmaz 544 oy alırken, Özveren ise 329 oyda kaldı. Bir sandıktan Yıldız'ın vesikalık fotoğrafı çıkarken, toplam 8 oy da 'geçersiz' sayıldı.

Şube Başkanı olarak ilk açıklamasını yapan Suat Yıldız, kongrenin Alevilere ve Aleviliğe yakışan şekilde geçtiğini, adayların sağduyusunun da gelecek açısından umut verdiğini kaydetti. Yeni oluşturacakları yönetimde kimsenin kendisini dışarıda hissetmeyeceğinin altını çizen Yıldız, "Başta genel kurul mücadelesi verdiğim arkadaşlarım olmak üzere tüm kesimleri cemevinde ortak mücadele etmeye çağıracağız. Diğer taraftan Mersin ve çevresindeki Alevi köylerinde cemler düzenleyerek bir bütünleşme çabası sarf edeceğiz. Bir değişim gerekiyordu buna talepte vardı. Bu talebe bizi seçerek cevap verdiler. Oy dağılımına bakıldığı zaman yeni bir heyecana ihtiyaç duyulduğunu görebiliyoruz" dedi.

Alevilerin tarihin her döneminde olduğu gibi zorlu bir dönemden geçtiğini ifade eden Yıldız, "İçten ve dıştan gelen sorunlarla karşı karşıyayız. Biz toplum olarak bu baskılara alışığız ama kendi içimizden kaynaklanan sorunları ve zaaflarımızı aşmamız gerekiyor. Bu sorunları aşabilirsek dıştan gelen baskıları da aşabiliriz. Alevi hareketi kendini özgürleştirmesini ancak böyle aşabilir. Bu da güçlü, dinamik kapsayıcı, akılcı bir yönetim anlayışı ile mümkün" dedi. Öte yandan, Suat Yıldız başkanlığında oluşturulan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Yönetimi'nde ise şu isimler yer alıyor; "Mahmut Tosun, Tamer Kaya, Gazi Kara Yiğit, Ali Özveren, Abuzer Palalı, Ekber Fırat, Müslüm Eroğlu, Süleyman Karakuş, Gazi Ertürk ve Kemal Gültekin."

ALEVİLER 'YILDIZ' DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 13:14:02
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 13:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?