5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Alex ve Guiza kadroya bile giremez!

Spor Yazarı Ömer Üründül, Fenerbahçeli Alex ve Guiza'nın bugünkü mevcut kondisyonu ve özel hayatlarıyla Mancester United'a transfer olmaları halinde 18 kişilik kadroya dahi giremeyeceğini söyledi.

Mersin'de yayın hayatını sürdüren ve editörlüğünü Nedim Delibaş'ın üstlenmiş olduğu sporajans.com adlı internet sitesi tarafından, Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Spor Yorumculuğu" konulu bir panel düzenlendi. Spor Yazarı Ömer Üründül ile Lig Tv Spikeri Ertunç Öner'in konuşmacı olarak katıldığı panelin oturum başkanlığını ise Sun Tv Genel Yayın Yönetmeni Ali Adalıoğlu üstlendi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, Mersin Merkez Gazeteciler Derneği (MMGD) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Akdağ'ın yanı sıra çok sayıda gazeteci ve sporsever katıldı.

Türkiye'nin futbolda yaşanan sorunun temelinde 3 büyük kulübün yer aldığını söyleyen Spor Yazarı Ömer Üründül, "Bugün dünyanın hiçbir yerinde 3 büyük kulüp olayı olmuyor. Mersin'de yaşayan insanların kendi önceliği kendi takımlarına verdiğini ardından 3 büyük kulüpten birinin taraftarıdır. Taraftarlar birbirleriyle rekabet halinde olan kulüplerin medyayı da bir savaş ortamı haline getiriyor. Medyanın çok önemli bir iletişim aracıdır. Bu noktada da medyanın insanları yönlendirmenin yanında daima ortamı yumuşatmaya çalışan bir konumda olması gerekiyor. Bazı kulüp başkanları ise gazetecilere neyi yazıp, yeni yazmayacakları konusunda direktiflerde bulunuyor."dedi.

Kaliteli futbolcuya karşı her zaman bir beklenti içine girildiğini ancak söz konusu futbolcunun kendine iyi bakmaması ve takım oyununa oyum sağlayamaması halinde ondan hiçbir verim alınamayacağını savunan Ömer Üründül, buna rağmen bugün gelinen noktada Türkiye'de çok ciddi bir 'yabancı hayranlığı' olduğunu dile getirdi.

Bu durumun yanlış olduğunu ve asıl önemli olanınsa; 'takım oyunu' olduğunun altını çizen Üründül, "İşte tam bu noktada diyorum ki; vasat olsun ama iş yapan oyuncu olsun. Şimdi Mehmet Aurello'nun Fenerbahçe için çok önemli bir futbolcuydu ve takıma sunduğu katkılar da ortada. Beşiktaş'ta Fabian Ernest, benim şahsi görüşüme göre çok vasat bir oyuncu ama yine bana göre Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Son derece düz bir oyuncu ama disiplini ve Alman hırsıyla öne çıktı ve sanki yıllardır Beşiktaş'ta oynuyormuş gibi" dedi.
 

Fenerbahçe formasını giyen Guiza ve Alex'in iyi futbolcular olmasına karşın, mevcut kondisyonları ve özel yaşantılarıyla Mancester United'e transfer olmaları halinde 18 kişilik kadroya dahi giremeyeceğini iddia eden Üründül, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ama bizde böyle değil. Semih gibi bir oyuncuyu oynatmıyor işte 30 milyon Euro verildi diye yürücek halde bile olmayan Guiza'ya forma veriliyor. O zaman adam da; 'Ben bir ay sonra geleceğim. İsterseniz bırakın başka bir yere gidebilirim' şeklinde özetlenebilecek bir çıkışta bulunuyor. İşte tüm bunları biz kendimiz oluşturuyoruz. Bu duruma neden olanlar da bunlara inandığı için bu ortamı oluşturuyor. Bu son derece yanlış. Herhangi bir yöneticinin baskısıyla Lincoln ya da Alex'i tutuyorum diye bir şey söz konusu da değil."

"BAZI KULÜP BAŞKANLARI GAZETECİLERE DİREKTİFLERDE BULUNUYOR"
Türkiye'de basın özgürlüğü'nden bahsedilemeyeceğini ve bu konuda özellikle son yıllarda çok ciddi bir gerileme yaşandığını belirten Lig Tv Spikeri Ertunç Öner, 10-15 yıl öncesine kadar çok rahat bir çalışma ortamında çalışan yorumcu, spor yazarları ve muhabirlerin bugün gelinen noktada çok zor şartlar altında mesleğini icra etmeye çalıştığını söyledi.

İnsanları memnun edebilmenin çok zor olduğuna vurgulayan Öner, Türkiye'de hala bir takım şeylerin aşılamadığını ve fanatizmin uç noktalardadır. Premier Lig maçlarının anlatımıyla Turkcell Süper Lig anlatımı çok farklı şeyler. Çünkü Türkiye'de her kafadan bir ses çıkıyor. Doğal olarak siz de ağzınızdan çıkacak her söze çok dikkat etmek zorunda kalıyorsunuz. Hata yapma lüksünüz yok. Tüm bu nedenlerden dolayı 'düz' diye ifade edilen anlatım tarzına kaçmak zorunda kalıyoruz. Tepkiler nedeniyle işimizi sağlıklı bir şekilde yapamıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 07:50:33
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 07:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?