8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Alkollüyken güneşten uzak durun

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü kurs sorumlusu Suat Özdal, yaz aylarında artan sıcaklıklara karşı havuz ve plajların ilgi odağı olduğunu belirterek, aşırı alkol alarak havuza ve denize girilmesinin, güneş altında durulmasının insan sağlığı açısından ciddi oranda zararları olduğunu söyledi.


Özdal, yaptığı açıklamada, deniz ve havuza girerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler verdi. Yüzme havuzlarının özellikle insanların göz sağlığı açısından hijyenik olması gerektiğine dikkat çeken Özdal, havuza giren kişilerin, gözlerinde 5-6 gün boyunca batma ve yanma olduğu takdirde mutlaka hekime başvurmaları gerektiğini vurguladı.

Son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle 11.00-14.00 saatleri arasında havuz ve plajlara girerek güneşlenmenin çok zararlı olduğunu dile getiren Suat Özdal, güneş çarpması durumunda ise, kişinin ilk olarak gölge bir yere alınarak su ile serinletilmesi gerektiğini kaydetti. Havuza veya denize giren kişilerin 2 saat öncesinden yemek yemeleri gerektiğini belirten Özdal, aksi takdirde mide bulantısı ve baş dönmesinin oluşabileceğini vurguladı.

 
Deniz ve havuzlarda, güneşli havalarda aşırı alkol tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Suat Özdal, alkol ve güneşin insan sağlığına ciddi oranda zarar verdiğini belirtti. Özdal, "Vücutta aşırı bir yorgunluk varsa kramp girme ihtimaline karşı boyumuzu geçen yerlerde fazla bulunmamalıyız. Denizin dalgalı olması durumunda da fazla açılmamalıyız, çünkü deniz akıntıyla sürükler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:03:59
Güncelleme :1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?