9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Alman Belediyesi ile trafik anlaşması

Mersin'in Toroslar Belediyesi ile Almanya'nın Pankow Belediyesi arasında trafik düzeni anlaşması imzalandı.


Almanya'nın Berlin Pankow Belediye Başkanı Matthias Köhne, Pankow İlçe Belediyesi Kamu Düzeni Sorumlusu Jens-Holger Kırchner ve beraberindeki heyet, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı ziyaret etti. İki belediye arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin üst seviyelere taşınarak bilgi paylaşımı yapılması gerektiğini belirten Tuna, bu nedenle trafik düzeni anlaşması imzaladıklarını belirtti.

Heyeti ağırlamaktan mutluluk ve heyecan duyduklarını ifade eden Tuna, yapılan anlaşma ile gerek sosyal, gerekse de teknik konularda dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi. İki millet arasında geçmişten bugüne çok köklü dostluklar kurulduğuna işaret eden Tuna, her iki bölge halkının yaşam kalitelerini yükselterek, çağdaş bir toplum oluşturma hedefine ulaşacaklarını vurguladı.


Toroslar Belediyesi'nin özellikle meslek kursları, çevre ve yeşil alan hizmetlerini taktirle karşıladıklarını söyleyen Pankow Belediye Başkanı Matthias Köhne ise, bu anlamda karşılıklı bir çok projeyi hayata geçirebileceklerini kaydetti.


Daha sonra iki belediye başkanı, Berlin ve Mersin'de trafik düzeni işbirliği anlaşmasını imzaladı. Pankow İlçe Belediyesi Kamu Düzeni Sorumlusu Jens-Holger Kırchner, trafik yardımcılarına verilmek üzere 10 adet öğrenci donanımı kıyafetini Başkan Tuna'ya takdim etti. Ziyarette heyetler, birbirlerine karşılıklı hediyeler sundu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 22:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?