5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Alman Büyükelçi'den Mersin'e övgü

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Türkiye ile Almanya'nın birlikte çalışması halinde oldukça önemli işler ortaya koyabileceğini, bununla birlikte global krizi rahatlıkla atlatabileceğini belirtti.

'Saint Paul Yılı' kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin'de oluşturulan 'Hoşgörü Ormanı'na ağaç dikim törenine katılmak üzere kente gelen Dr. Eckart Cuntz, Anadolu Papalık Vekili ve aynı zamanda da Türkiye Katolik Episkoposlar Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Luigi Padovese ile Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Büyükelçi Cuntz, daha öncede farklı etkinlikler kapsamında Mersin'e geldiğini hatırlatarak, bugün gelinen noktada kentin Almanya'da daha çok tanınır hale geldiğini, özellikle Tarsus ilçesinde yer alan 'Saint Paul Müzesi ve Kuyusu'nun en çok tanınan yerlerden biri olduğunu söyledi. Cuntz, "Mersin'in kökleri tüm Avrupa'ya yayılmış durumda. Çünkü kentin çok derin bir kültürü var. Bu kültürün izlerini de Avrupa'nın çeşitli kentlerinde rastlayabilirsiniz" dedi.

Mersin'in 'hoşgörü' kelimesini hak eden bir kent olduğunu belirten Cuntz, kentin farklı din ve kültürlerin bir buluşma noktası olduğunu söyledi. Mersin Limanı ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge'nin de kentin artıları olduğunu kaydeden Cuntz, bugün dünya ölçeğinde yaşanan ekonomik krizden çıkılabilmesi için de Türkiye ve Almanya'nın ortak çalışabileceğini vurguladı.

Mersin ve Adana'nın da yer aldığı bölgenin mevcut potansiyeliyle birlikte dikkat edilmesi gereken bir bölge olduğunu ifade eden Büyükelçi Cuntz, bölgede Türk-Alman ortaklığında yürütülen çok önemli enerji projeleri olduğunu belirterek, "Ben inanıyorum ki birlikte çalıştığımız zaman çok daha güzel işler ortaya koyabiliriz. Bununla birlikte global krizi de hep birlikte atlatabiliriz" diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy da, 2008 yılının Papa 16. Benediktus tarafından 'Saint Paul Yılı' ilan edildiğini hatırlatarak, bu kapsamda da Mersin'deki hoşgörü ortamının vurgulanması amacıyla Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK) bünyesinde bir takım etkinlikler organize edildiği söyledi.

Mersin'in farklı dinlere mensup insanların bir arada kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı bir kent olduğunu dile getiren Aksoy, Çamlıyayla ilçesine bağlı Sucularlı Köyü'nde oluşturulan 'Hoşgörü Ormanı'nın da kentin bu özelliğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Eckart Cuntz, Vali Aksoy'a Ankara'da yer alan Almanya Büyükelçiliği Bahçesi'nde yetiştirilen farklı türde çiçeklerin fotoğraflarının yer aldığı bir takvim hediye etti. Aksoy da Büyükelçi Cuntz'a Mersin'i tanıtan kitap ve CD'lerin yanı sıra kentin yöresel tatlısı olan cezerye takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 13:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?