2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Alman geline Türk düğünü

Almanya'da yaşayan Türk genci ile Alman sevgilisi, Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi'nde Türk usulü düğünle dünya evine girdi. Stutgard'da Toyota firmasında müşteri temsilcisi olarak çalışan 23 yaşındaki Semih Müslüm Burkhardk ile aynı semtte oturan ve bir bankada memur olarak çalışan 20 yaşındaki Katja Urbatschek, Kızkalesi Beldesi'nde Türk usulü düğünle evlendi.

Düğüne; genç çiftin Almanya'daki arkadaşları Günther, Michaela ve Reinhold'ın yanı sıra damadın annesi Aysel ve babası Peter Burkhardk'ın yakın dostları olan Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Şeker, Erdemli Vergi Dairesi Müdürü Aynur Ata ile beldede yaşayan Almanlar katıldı.

Oğluna Türk geleneklerine uygun şekilde düğün yaptığı için mutlu olduğunu belirten anne Aysel Burkhardk, "Türk geleneklerinde yeni evlenenlere imkanlar nispetinde yardımcı olunur. Biz de çocukluktan beri birbirlerini seven Müslüm ile Katja'nın düğünlerinde toplanan paraları, yoksul ve yardıma muhtaç çocuklara vereceğiz. Kendim okuyamadım ama okumak isteyen fakir çocukları belirledik, onların okul masraflarını karşılayacağız. Bu fikrimize en fazla gelinim Katja memnun oldu. Biz Almanya'da bir düğün yaptık. Katja'nın annesi rahatsız olduğu için gelemedi, ancak gelinimin Türk geleneklerini de görmesini istedim. Silifke oyun havasını, Çukurova'nın halayını çeksin istedim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:13:18
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 11:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kübra demirata IP: 88.235.228.xxx Tarih : 21.03.2009 13:18:44

lütfen biriniz  alman ların düğün adetlerini yazsın mümkünse 22.03.09 tarihine kadar bide geleneklerini