4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Alman heyet Mersin'de

ALMAN HEYET MERSİN'DE

Bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Almanya'dan Mersin'e gelen; Berlin-Mersin Dostluk Derneği üyelerinden oluşan bir heyet, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İştar Kadın Danışmanlık Merkezi'ni ziyaret etti.

Kurumun faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan heyette Dernek Başkanı Rudi Blom'un yanı sıra Zeliha Blom, Eolitha Kindzotta, Astrid Landero Alvarado ve Tanja Blom yer aldı. Alman konuklara; kadınlara avukat, psikolog ve sosyolog gözetiminde hukuki, psikolojik, sosyal ve aile içi iletişim konularında rehberlik hizmeti sunan 'İştar Kadın Danışmanlık Merkezi' faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Basın Danışmanı Kerem Türk, Danışmanlık Merkezi Proje Koordinatörü Sosyolog Ahmet Gegez, Merkez Koordinatörü Besime Gülhan Yağ'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan ve Berlin'de, farklı derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu bir platformun başkanlığını yapan Astrid Landero Alvarado, özellikle göçmen kadınlara hizmet verdiklerini anlattı. Göçmenlerin yaşadığı en büyük sorunun uyum ve meslek olduğuna dikkat çeken Alvarado, bu zorlukları yaşayanlar için projeler geliştirerek hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Mersin-Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu da, derneğin kuruluş amaçları hakkında açıklamalarda bulunarak; ırkçı, şoven, milliyetçi duygu ve anlayışları yıkıp, farklı dil, din ve kültürden insanın tanışmasını sağlayabilme noktasında çalıştıklarını ifade etti. Bu kapsamda da sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda ikili projeler geliştirebilmenin önünün de açıldığını belirten Alaybeyoğlu, İştar Kadın Danışmanlık Merkezi'nin kentte ilk olduğuna işaret ederek, merkezin başarısının aynı zamanda da Mersin-Berlin arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sunacağını vurguladı.

Kadınların, özellikle geri kalmış toplumlarda ikinci sınıf muamelesi gördüğünü dile getiren Merkez Koordinatörü Besime Gülhan Yağ ise, kadınların adeta varlık savaşı verdiğini anlattı. Yağ, "İşte özellikle bu kadınlarımızın başarısı, sadece ulusal değil, uluslararası boyutlarda geliştirdikleri dayanışma kültürü ile mümkündür. Bu nedenle de Türk, Kürt, Alman, Arap kim olursa olsun tüm kadınlar, erkek egemenlikli topluma karşı ortak bir dayanışma sergilemeli" dedi.

Heyet üyelerine Akdeniz Belediyesi'nin yönetim yapısı, proje ve hizmetleri ile birimlerin faaliyetleri hakkında da Belediye Basın Danışmanı Kerem Türk tarafından da bilgiler aktarıldı. Heyet, belediyenin özellikle sokak çocukları, kadınlar, doğanın ve çevrenin korunması, geri dönüşüm, gençlerin ve çocukların spora yönlendirilmesi ve sosyal, kültürel ve eğitim alanında hayata geçirilen projelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Merkezin bahçe duvarlarına yapılan farklı çizimleri de inceleyen Alman konuklar, bu çizimlerin yanında hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

ALMAN HEYET MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 17:13:02
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?