2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Alman heyetten Aksoy'a ziyaret

Almanya Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, 2008 yılının St. Paul yılı ilan edilmesinin tüm dünyanın gözünü Tarsus'a çevirdiğini söyledi.

Polenz, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile birlikte Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

2008 yılının St.Paul yılı olması dolayısıyla, ziyaret öncesinde Tarsus'u ziyaret ettiklerini belirten Polenz, "Ziyaretimize vesile olan Aziz Paul'dur. Aziz Paul'un doğduğu yer olan Tarsus'ta böylesine önemli tarihsel bir yılda çok sayıda etkinliğin planlanmış olması memnuniyet vericidir. Bu güzel çalışmalar için teşekkür ederiz" dedi.

2008 yılının St. Paul yılı olarak ilan edilmesiyle tüm dünyanın gözünün Tarsus'a çevrildiğini söyleyen Polenz, bu vesile ile Tarsus'a çok sayıda turistin geleceğini ifade ederek, "Bu da Türkiye'nin, kültür mirasına değer veren bir ülke olduğunu gösterecektir" şeklinde konuştu.

Vali Aksoy ise Mersin'in çok farklı din ve kültürlere sahip insanların, anlayış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu kaydederek, Mersin'in, eski uygarlıkları ayakta tutan ve onu gelecek kuşaklara aktarmak için koruyan anlayışa sahip olduğunu söyledi.

Bu yılın anlamına önem verilmesi ve buraya gelecek olan misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için, özel çalışma kurulları oluşturduklarını ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Aksoy, "Sadece bu yıl için değil, sonraki yıllarda da buraya gelecek olan ziyaretçiler en güzel şekilde ağırlanacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Polenz Valilik şeref defterini imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 13:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?