4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Alman karavancılar Silifke'de

ALMAN KARAVANCILAR SİLİFKE'DE

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki Akçakıl kamp alanına ilk karavanlı turist kafilesi geldi.

Almanya'dan 17 karavanla yola çıkan 34 kişilik grup, yolculuklarının 12. gününde 23 yıldır işletmeciliğini Yılmaz Karaaslan'ın yaptığı Akçakıl kamp alanına gelip güneşin ve denizin keyfini çıkarmaya başladı. 2 gün burada konaklayacak olan grup, daha sonra Suriye'ye, oradan da İsrail'e gitmek üzere yola çıkacak.

Akçakıl kamp alanı sahibi Yılmaz Karaarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kamp alanında karavanla tatil sezonumuzu Alman turistlerle başlattık. Yöremizde karavan turizmini geliştirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Mart ayında başlayıp ekim ayına kadar süren sezon boyunca kamp alanına Hollanda başta olmak üzere Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, İsviçre, Slovenya, İspanya ve Avusturya'dan turistler geliyor. Gelen konuklara yöre kültürünü tanıtmak için bölgeye has yemekler hazırlayıp sunmanın yanında

tarihi yerler ve ören yerlerini gezdiriyoruz. Karavanlı turistler yöre ve ülke ekonomisine de canlılık getiriyorlar" dedi.

Grubun lideri Rainer Kröll ise, "Akçakıl kamp alanı Akdeniz'in en güzel kamp yeri. Türkiye birçok Avrupa ülkesine göre daha güzel ve çok daha ucuz. Özellikle Akdeniz kıyılarını çok beğeniyoruz. Çünkü kirlenmemiş, doğası bozulmamış yerler. Bunun için burayı daha çok tercih ediyoruz. Burada her türlü imkanı buluyoruz. Fakat yolculuklarımızda yaşadığımız en büyük sorun, yolların bozuk olması. Karavan turizminin hızla gelişmesi için özellikle Akdeniz sahil şeridi yollarının bir an önce yapılması gerekiyor'' diye konuştu.

Bu yıl 2 grubun daha Akçakıl'a geleceğine vurgu yapan Kröll, "Denizi, güneşi, kumsalı, havası ve konaklama alanı ile Akçakıl sade bir yer. Doğallığı hiç bozulmamış. Bu yüzden Türkiye'ye düzenlenen her turda mutlaka Akçakıl'a uğruyoruz. İşletmecileri bizlere kardeş, aile gibi yaklaşıyorlar" dedi.

ALMAN KARAVANCILAR SİLİFKE'DE
ALMAN KARAVANCILAR SİLİFKE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 10:29:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 12:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?