2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Alman öğrenciler Mersin'de...

Uluslararası Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin'e gelen Alman öğrenciler, yaşıtları olan Türk öğrencilerle buluştu.

Mersin Gençlik Merkezi'nin davetli olarak Türkiye'ye gelen toplam 12 Alman öğrenci, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Burada okul müdürü Ali Sarı ve öğretmenlerden okulla ilgili bilgiler alan öğrenciler, daha sonra yaşıtlarıyla bir araya gelerek Almanca ve İngilizce olarak sohbet etti.

Proje kapsamında bir hafta boyunca Mersin'de kalacak olan yabancı öğrenciler, Mersin'e hayranlıklarını dile getirerek oldukça modern ve çağdaş bir kentle karşılaştıklarını, bu durumun da beklentilerinin üzerinde çıktığını dile getirdi.
Bonn Gençlik Merkezi sorumlusu Andreas Marly ile Mersin Gençlik Merkezi sorumlusu Saliha Biçer de kafileye eşlik ederek öğrencilerle yakından ilgilendi.

Öte yandan, 12 yıldan bu yana düzenli olarak yürütülene program çerçevesinde Mersin'e gelen öğrencilerin, kentin tarihi ve turistin mekanlarına kültürel geziler düzenlerken, ortaöğretim kurumlarına da ziyaretler gerçekleştiriyor. Konuk öğrencilerin aynı zamanda da gönüllü olarak park ve bahçelerde çevre düzenlemesi çalışmalarına katılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?