4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Alman öğrenciler Silifke'de

ALMAN ÖĞRENCİLER SİLİFKE'DE

Almanya'nın Hassloch şehrinden gelen öğrenciler Silifke Belediye Başkanvekili Mücahit Aktan'ı ziyaret ettiler.

Kardeş okul projesi kapsamında Silifke'ye gelen Alman Realschule-plus-Hassloch'lu öğrenciler, öğretmenleri Markus Schlosser nezaretinde Silifke Belediyesi'ni ziyaret ettiler. İki ülke arasında devam eden kardeş şehir projesi kapsamında sürdürdükleri kardeş okul anlaşmasının öğrencilere kaynaşma ve tanışma fırsatı da sunduğunu açıklayan Hassloch'lu öğretmen Markus Schlosser, Silifke'ye gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerini misafir eden tüm Silifke halkına da teşekkür etti.

Almanya'nın Hassloch şehri ile devam eden kardeşlik anlaşmaları çerçevesinde her yıl karşılıklı olarak ziyaretlerin yapıldığını açıklayan Silifke Belediye Başkanvekili Mücahit Aktan, "Kardeş şehrimiz Hassloch ile karşılıklı ilişkilerimiz sürmektedir. Haziran ayında İlçe Kaymakamımız Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve diğer katılımcılarla birlikte ilçemizden bir gurup Hassloch'a gitti. Kardeşlik anlaşmalarımız arasında yer alan kardeş okul projemizi de ilçemiz Anadolu Lisesi yürütmektedir. Öğrencilerin karşılıklı ziyaretleri esnasında bugünde Almanya Hassloch'tan bir gurup öğrencimiz Silifke'mize gelmiştir. Öğrencilerimiz Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerle tanışıp kaynaşmanın yanı sıra onların evlerinde misafir edilmektedir. İlçemize gelen Alman öğrenciler ilçemizi yakından tanıma, insanları ile tanışma ve kaynaşma fırsatı bulacaklardır. Ayrıca tarihi ve doğal zenginliklerimizi de yakından görme ve tanıma fırsatını da elde edeceklerdir. İki ülke arasında var olan kardeşlik anlaşmalarımızı bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam ettireceğiz" diyerek misafir öğrencilerin öğretmeni Markus Schlosser'e Silifke'yi ziyaretleri anısına bir plaket ve ilçeyi tanıtıcı dergi, broşür ve CD'ler hediye etti.

Silifke Belediyesi Toplantı salonunda konuk öğrenciler ve okul yetkilileri ile bir araya gelen Silifke Belediye Başkanvekili Mücahit Aktan, Kardeş Şehir Komite Başkanı ve Belediye Kültür Müdürü Lutfi Uğur, Silifke Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Çınar, okul öğretmenleri Ali Ekber Arslan, Cemile Uyar, Dilek Genç, Okul Aile Birliği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Nejdet Çerçi, birlikte bir süre sohbet ettiler.

ALMAN ÖĞRENCİLER SİLİFKE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 12:47:02
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 13:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?