5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Alman öğrencilerin tercihi; Kızkalesi

Almanya'nın Gladbach Lisesi öğrencileri, Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde denize girip güneşleniyorlar.

Her yıl ekim ayında okul olarak değişik ülkelere gezi düzenleyen ve bu yıl da Türkiye'yi tercih eden Alman öğrenciler, internette gördükleri Kızkalesi'ni kendilerine tatil merkezi olarak seçtiler.

50 kişilik Alman öğrenci grubu, Kızkalesi Kilikya Otel'de tatillerini sürdürürken bölgeye hayran kaldıklarını söylediler. Türkiye'ye ilk defa geldiklerini belirten Alman öğrenciler, "Her yıl değişik ülkelerde tatil yapıyoruz. Bu yıl Türkiye'yi tercih ettik. İnternet aracılığı ile Kızkalesi'ni tanıma fırsatı bulduk ve tatilimizi burada yapmaya karar verdik. Burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Bölgenin tarihi yerleriyle ören yerlerini gezip görme imkanı bulduk, bilgi sahibi olduk. Ayrıca Türk insanı çok misafirperver ve sıcakkanlı, bu da bizi son derece mutlu etti. Güneşlenip bol bol denize giriyoruz. Bu güzellikleri ülkemize döndüğümüzde herkese anlatacağız" diye konuştular.

Kilikya Otel Genel Müdürü Ali Kalın ise turizm sezonunun kasım ayının sonuna kadar devam edeceğini belirterek, "Bu yıl otelimizde doluluk oranında artış gördük. Turizm sezonunu bu yıl uzatma kararı aldık. Özellikle Almanya, Avusturya, Macaristan, Polonya, ABD'den gelen yabancı turistler bu bölgeleri tercih ediyorlar. Türkiye'nin değişik bölgelerinde kar, fırtına ve yağmur görülürken, bizler burada denize giriyoruz. Bir Antalya veya bir Bodrum gibi turizmde önde olan bir beldeyiz. Bizim eksiğimiz yok, aksine fazlamız var. Herkesi Kızkalesi'ne tatil yapmaya davet ediyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 11:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?