4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Almanlar 'kardeş' arıyor

ALMANLAR'DAN 'KARDEŞLİK' ARAYIŞI

Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Jörg Uwe Hahn, Türkiye'de Çukurova'nın da aralarında bulunduğu toplam dört bölgede incelemelerde bulunduklarını, yapılacak değerlendirmelerin ardından da söz konusu bölgelerden birinin 'kardeş bölge' ilan edileceğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Bakan Jörg Uvwe Hahn, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı da makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu. Burada konuşan Hahn, Almanya'nın Hessen Eyaleti ile Türkiye'den bir bölgenin kardeş bölge olması için Türkiye'de incelemelerde bulunduklarını dile getirdi. Toplam dört bölgede inceleme yaptıklarını anlatan Hahn, "Bunlardan sonuncusu Mersin'in de içinde bulunduğu Çukurova Bölgesi. Almanya'ya döndüğümüzde gezdiğimiz bu dört bölgenin bir çalışmasını yaparak bir bölgeyi kardeş bölge ilan edeceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentle ilgili konuklarına bilgi verdi, Mersin'in merkez nüfusunun 850 bin civarında olduğunu anlattı. Özcan, konuşmasında, "Kentimiz, coğrafi anlamda kış mevsiminin pek yaşanmadığı bir şehir olarak öne çıkıyor. Mersin'in birçok önemli sıkıntısı ile ilgili projeleri hayata geçirdik. Yalnız Almanya'da da çok ileri bir noktada olan hafif raylı sistem projesini, bazı bürokratik engeller yüzünden gerçekleştiremedik" diye konuştu.

Almanya ile Türkiye'nin çok özel ilişkileri olduğuna dikkat çeken Macit Özcan, bu kapsamda da dünya ölçeğinde Türklerin en yoğun olarak bulunduğu Avrupa ülkesinin de Almanya olduğunu söyledi.

Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu nedenle Almanya'nın biz de ayrı bir yeri ve önemi var. Hatta Almanya'nın Oberhausen kenti ile Mersin'in kardeş şehir ilişkisi var. Bu ilişki çerçevesinde öğrenci değişim programları uygulanıyor."

Konuşmaların ardından Macit Özcan, konuk Bakan Jörg Uwe Hahn'a günün anısına üzerinde büyükşehir belediyesinin ambleminin yer aldığı bir plaket sundu.

ALMANLAR'DAN 'KARDEŞLİK' ARAYIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 13:24:00
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 14:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?