4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Almanya'da eğitim

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AB PROJESİ KAPSAMINDA ALMANYA'DA EĞİTİM GÖRDÜ

Mersin Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nce hazırlanan, 'Elektronik Kartların Bakım ve Onarımı' projesi kapsamında 24 öğrencinin, Almanya'nın Heidelberg şehrinde eğitim gördüğü bildirildi.

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Mustafa Bahar, 'Leonardo da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı' çerçevesinde yürütülmekte olan proje çerçevesinde, Türk sanayisinin ve ekonomisinin ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla, mesleki eğitim gören öğrencileri, proje kapsamında Almanya'daki işletmelere gönderdiklerini belirterek, "Bu proje, çalışma hayatına hazırlanan öğrenciler için sanayide ve işletmelerde elektronik kartların tamirinin nasıl yapıldığına dair bilgi sahibi olmaları ve problem çözme kabiliyetlerini geliştirme adına yararlı olmuştur" dedi.

Proje kapsamında, öğrencilerin okullarında gördükleri sistem bakım ve onarım derslerinde edindikleri bilgiler ışığında, Almanya'daki işletmeleri gezerek elektronik kartların tamiri ile ilgili uygulamaların nasıl yapıldığını görme fırsatı buldukları, mesleki beceri ve deneyim kazandıkları ifade edildi. Ayrıca öğrencilerin, Almanya'nın yaşam şekli, kültürü ve sosyal yapısını da görme fırsatı elde ettikleri de kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:44:00
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 13:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAHATTİN SAYDAN IP: 78.186.244.xxx Tarih : 31.07.2010 15:36:27

Mezun olmuş olduğum okulun böyle güzel projelerde yer alması beni çok gururlandırdı. Saygı değer hocalarıma sevgiler.Başarılarının devamı dililyorum.