4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Almanya’dan Tarsus’a kardeş geliyor

ALMANYA’DAN TARSUS’A KARDEŞ KÖY GELİYOR

Almanya’nın Stad Schenefeld bölgesindeki kardeş köy projesine, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Çamalan Köyü uygun bulundu.

Kardeş Köy projesi için, Almanya’nın FDP Stad Schenefeld bölgesi Milletvekili Karin Förster Tarsus’a gelerek Çamalan Köyü'nü gezdi. Förster, daha sonra Çamalan Köyü Muhtarı Ahmet Talipoğlu ve beraberindeki çevirmenler ile birlikte Tarsus Kaymakamı Doktor Mehmet Gödekmerdan’ı ziyaret etti.

3 gündür Çamalan Köyünde yörenin kültürünü tanımaya çalıştığını belirten Förster, 1900’lü yıllarda demiryolu inşa çalışması sırasında ölen 47 Alman vatandaşının Çamalan Köyü'nde defnedildiği, Alman Mezarlığı ve Çamalan Köyü içindeki Hot mevkii diye bilinen yerde yıllar önce bir Alman vatandaşın yaptırdığı ve atıl durumda olan çeşmenin, yeniletilip yeni çehreleri ile hizmete sunulmasını rica etti.

Förster, Kaymakam Gödekemerdan’a, Kardeş Köy projesi sayesinde Almanya’dan Çamalan Köyü’nü destekleyici ve geliştirici hizmetleri birlikte yürütmeyi teklif etti.

Tarsus Kaymakamı Doktor Mehmet Gödekmerdan, Almanya’nın FDP Stad Schenefeld bölgesi Milletvekili Karin Förster kendisine takdim ettiği hediyeleri kabul ederken, karşılığında Tarsus’u simgeleyen çeşitli hediyeleri ve Tarsus’u tanıtan kitapçıklarını armağan etti.

Gödekmerdan, Alman Milletvekili Karin Förster’e, yenileştirme yapılmasını rica ettiği Alman mezarlığında ve köy içindeki çeşme alanında birlikte inceleme yapmayı ve proje üretmenin daha uygun olacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 16:13:00
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 22:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?