5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Alnım açık, başım dik!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yerel seçimlere 12 günlük bir zaman dilimi kala bazı belediye başkanlarının kendisi hakkında dosya açıklayacağı yönünde ifadeleri sert bir dille eleştirdi.

Özcan, "Elinizde ne dosya varsa açıklayın ve bunu götürüp savcılığa da teslim edin. Benim alnım açık, başım dik" dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, kimi belediye başkan adaylarının asılsız iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını kaydeden Macit Özcan, Mersin'deki içme suyunun kanserojen özellikte olduğu yönündeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını ve bugün gelinen noktada kent insanının Türkiye'nin en temiz suyunu içtiğini, suda herhangi bir kirlilik olmadığının da TÜBİTAK tarafından yapılan analizlerde de desteklendiğini anlattı.

Son 10 yılda ortaya konulan değişim ve gelişimi, kent insanının da 29 Mart'ta sandıkta onaylayacağına inandığını kaydeden Özcan, belediye başkanlığı döneminde hiçbir zaman 'hayali projeler' sunmadığını, hayata geçirilen projelerinse kentin öncelikli sorunlarının çözümüne yönelik olduğunu hatırlattı. Gelecek 5 yıl için hazırlanan projelerin de sağlam temellere dayandığını ve aynı zamanda da stratejik planlama içinde yer aldığın ifade eden Özcan, "Biz hiçbir zaman insanların zor durumlarını sömürerek siyaset yapmadık ve yapmayız da. On binlerce kişiyi işe alacağını, fabrikalar kuracağını, Mersin'i Dubai yapacağını söyleyenlere, Mersinliler itibar etmemektedir. Kent insanı bunun örneklerini bir önceki seçimde de çok gördü" diye konuştu.

İsim vermeden DSP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adil Aktay'ı sert bir dille eleştiren Özcan, Aktay'ın içme suyunun kanserojen özellikte olduğu iddiasını da; "Şimdi bir başka aday da kalkmış Mersin'in suyuna dil uzatıyor. Hiç merak etmesin, Mersin'in suyu kendisinden daha temiz ve rahatlıkla da musluktan su içebilir" yanıtı verdi. Aktay'ın dile getirmiş olduğu iddialarla ilgili olarak yargı yolunun açık olduğunu kaydeden Macit Özcan, muhalefette olmasına karşın bugüne kadar sürekli müfettişlerin belediyeyi denetlediğini, ancak aradan geçen 10 yıllık zaman diliminde hakkında açılan tek bir dava dahi olmadığına işaret etti.
Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü bana güvenenleri ve beni destekleyenleri mahcup edecek bir şey yapmadım. Şimdi bazı adaylar seçime 2-3 gün kala benimle ilgili dosya açacaklarını söylüyorlar. Niye bekliyorsunuz? Elinizde benimle ilgili ne dosya varsa şimdi açıklayın ve savcılığa gidin teslim edin. Benim alnım açık, başım dik. Hakkımda dosya olduğunu söyleyerek milletin kafasını bulandırmaya kalkmayın. Cesaretiniz varsa o dosyaları gidin savcılığa verin."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?