3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Alo 188 Cenaze Hattı' hizmete girdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, belediyenin "Alo 188 Cenaze Hattı" hizmete girdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı açıklamada, vatandaşlara cenaze hizmetlerinin daha verimli sunulabilmesi ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi için belediye olarak "Alo 188 Cenaze Hattı"nı kurduklarını belirterek, 2008 yılının Tarsus için her açıdan farklı bir yıl olacağını söyledi.

Kentin her noktasında aralıksız süren hizmetlerin yanı sıra, belediye bünyesinde oluşturulan "Cenaze Hattı" ile acılı insanların zor günlerinde yanlarında olmak istediklerini belirten Kocamaz, "Halkımızın cenaze işlerini kolaylaştırmak amacıyla böyle bir hizmet yoluna başvurduk. Bundan böyle hemşehrilerimiz cenaze işlemleri için günün 24 saatinde 'Alo Cenaze Hattı'yla belediyemizi arayabilecekler. Buradaki görevli arkadaşlarımız, cenaze sahiplerinin evlerine giderek taziye çadırını kuracaklar. Çadırda 2 adet ısıtıcı, 100 adet sandalye, masa ve çay için semaver veriyoruz. Şimdilik 10 taziye çadırı yaptık" dedi.

Cenazesi olan vatandaşların özellikle soğuk havalarda brandadan yapılmış taziye çadırlarını kullanabileceklerini belirterek, "İnsanlarımızın zor günlerinde de iyi günlerinde de hep yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 12:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?