5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Alo Hizmet Hattı Projesi

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, kendilerinin yönetimindeki bir belediyenin, vatandaşa bir telefon kadar yakın olacağını söyledi.

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Mersin ile ilgili olarak hazırlamış olduğu projeleri açıklamaya devam eden Mustafa Eyiceoğlu, son olarak 'Alo Hizmet Hatları Projesi'ni tanıttı. AK Partili belediyelerin Türkiye'nin dört bir yanında uygulamış olduğu projeyi Mersin'de de hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Eyiceoğlu, belediye başkanlığı görevine seçilmesi halinde Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşa bir telefon kadar yakın olacağını ifade ederek, Türk Telekom ile yapılacak özel bir protokolle oluşturulacak olan özel hatların, kent sakinlerinin 24 saat 'ücretsiz' olarak kullanımına sunulacağını anlattı.

Söz konusu hatlara iletilen talep ve şikayetlerin daha önce açıklamış oldukları 'Ak Masa' ile koordineli olarak yürütülecek çalışmalarla değerlendirileceğinin altını çizen Eyiceoğlu, 'Alo Hizmet Hatları Projesi' kapsamında da; 'Alo Sağlık', 'Alo Cenaze' ve 'Alo Moloz' hatlarının hayata geçirileceği bilgisini verdi. 'Alo Sağlık Hattı' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eyiceoğlu, "Ani sağlık problemi yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Hastamıza derhal 'tam donanımlı ambulans ile ilk yardım ekibi' gönderilecek ve hastaneye ulaşımı sağlanacak" dedi.

Mustafa Eyiceoğlu, Mersin'in en önemli eksiklerinden birinin de cenaze hizmetleri olduğuna dikkat çekerek, "10 yıldır görevde bulunan belediye başkanı ne yazık ki bu konuda anlamlı hiçbir adım atmamıştır. 'Alo Cenaze Hattı' ile birlikte söz konusu eksiği biz kapatacağız. Kötü günde vatandaşımızın yanında olacağız. Vatandaşın inşaat, bakım, onarım gibi işlemlerinden arta kalan moloz atıklar büyük bir sorun teşkil ediyor. 'Alo Moloz Hattı' adlı hizmetimizle, şehrimizin önemli sorunlarından birini halledeceğiz. Bu hattı arayan vatandaşa kısa zamanda 'ücretsiz araç ve belediye personeli' gönderilecek, kirlilik ortadan kaldırılacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?