5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Alperenler'den 'açılım'a tepki

ALPERENLER'DEN 'AÇILIM'A BAYRAKLI PROTESTO

Mersin'de Alperen Ocakları tarafından düzenlenen eylemde, 'demokratik açılım' ve terör örgütü PKK protesto edildi.

Alperen Ocakları Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen eylem, Atatürk Caddesi Ulu Cami önünde başladı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde, 30 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı. Ulu Cami önünden Mersin Büyükşehir Belediye binası önüne kadar uzun Türk bayrağı ile yürüyen kalabalık, tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Belediye binası önünde BBP'nin eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu hatırasına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Burada grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları Mersin İl Başkanı Mustafa Yavuz, Habur sınır kapısından girerek ülkemizde kahramanlar gibi karşılanan, sözde 'barış elçisi' denilen teröristlere bir tek madalya takılmadığını belirterek, "Şehit yakınlarından ve gazilerden rica ile isteyeceğimiz bu onurlu madalyaları, hükümete göndereceğiz ki,

teröristlerin yakalarına taksınlar" dedi.

Kürtlerle hiçbir sorunlarının olmadığını, asırlardır birlikte yaşadıklarını, kız alıp kız verdiklerini vurgulayan Yavuz, "Devlet Kürt vatandaşlarımızdan bir hak alıp bizlere verdiyse, söylesinler bunu geri verelim. Ama 'Ayrı bir devlet kuracağız' demesinler. Bizim amacımız Kürt vatandaşlarımızı rencide etmek asla değil. Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza birlikte çarpıştık. Bizim tepkimiz, yapılan bu tahrikleredir. Tahriklere asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

ALPERENLER'DEN 'AÇILIM'A BAYRAKLI PROTESTO
ALPERENLER'DEN 'AÇILIM'A BAYRAKLI PROTESTO
ALPERENLER'DEN 'AÇILIM'A BAYRAKLI PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 15:48:04
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 22:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?