2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

ALSUBİR'in yeni başkanı Taş

Mersin'in Erdemli ve Silifke ilçelerine bağlı belde ve köylerin üyesi olduğu Aksufat-Limonlu Havzası Su Yönetim Birliği (ALSUBİR), tüzük gereğince Birlik olağan toplantısını yaptı.

Birlik merkezinin bulunduğu Limonlu beldesinde belediyeye ait kamp alanında gerçekleştirilen toplantıya Kızılgeçit Köyü Muhtarı Mehmet Oğuz başkanlık etti.

Toplantıda Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Fikri Şimşek'in birlik başkanlığından sağlık gerekçesi ile istifa etmesi üzerine oybirliği ile birlik başkanlığı seçimi kararı alındı.

88 üyenin 51’inin katıldığı toplantıda tek liste halinde seçime gidildi. Silifke Şahmurlu Köyü Muhtarı Enver Taş, 49 oyun 40’ını alarak ALSUBİR başkanı oldu. Seçimde 9 oyda boş çıktı.

Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, birliğin özverili ve iyi çalışması gerektiğini belirterek, "Birliğimize sahip çıkacağız. Çünkü küresel ısınma sebebiyle su kaynaklarımız çok azaldı. Bu sene belki önceki yıllara göre daha fazla sıkıntı çekeceğiz. Su kaynaklarımızı daha ekonomik ve israf etmeden kullanmak durumundayız. Rotasyon sistemli yani suyu nöbetleşe kullanma sistemi başlarsa bu sisteme herkes uymalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 09:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?