2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Alt yapı çalışmaları sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez ilçe Toroslar'da başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Okan Merzeci Bulvarı'nın yanı sıra Kuva-i Milliye, Gözne, Çiftçiler ve 217. caddelerin altayapısının yenilendiği bildirildi.

Altyapı çalışmalarını değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Toroslar'da aşırı yağışlarda en çok sıkıntı yaşanan bölgeleri tespit ettiklerini ve çalışmaları bu noktalarda yoğunlaştırdıklarının altını çizerek, söz konusu çalışmaların zaman alacağını, bu nedenle bölgede bazı sorun ve sıkıntıların yaşanabileceğini vurguladı.

Özcan, "Ancak çalışmaların sonucunda yaşanacak rahatlık göz önüne alındığında, bu geçici sıkıntıya biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Belki şu günlerde sıcak yaz mevsiminin de etkisiyle vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntı had safhaya ulaştı ama kışın aşırı yağışların oluşturabileceği olası sel felaketlerinin önüne ancak bu çalışmalarla geçebiliriz. Söz konusu çalışmaları kış mevsiminde yaşanan doğa koşulları nedeniyle yapmamız mümkün değildi. Dev menfez borularının döşendiği cadde ve bulvarların üstünü kapatarak, en kısa zamanda asfaltlayacağız ve Toroslar'da yaşayanları bu sıkıntıdan kurtaracağız. Bu konuda bölge insanının hoşgörüsüne ve sabrına sığınıyoruz" dedi.

Macit Özcan, Toroslar'da yer alan Kurdali, Çağdaşkent, Güneykent mahalleri ile birlikte Şehir Mezarlığı'nın üst kısmında ve Toroslar Koray Aydın Stadyumu'nun hemen önünden geçen Rıfat Uslu Caddesi ile Akbelen Mahallesi'nin birçok sokağında yağmur suyu borularının değişim çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 15:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?