5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Alt yapı çalışmaları tam gaz

Dünya Bankası'ndan alınan kredi kapsamında Mersin'de altyapı çalışmalarına ağırlık verildi. Bu kapsamda kent merkezinde yer alan 5 mahallenin içme suyu isale hattının yenilendiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Ömer Gülay, yapılan çalışmalar kapsamında Gazi, Fuat Morel, Pirireis, İnönü ve Hal Mahalleleri'nde yapılan protokoller kapsamında Çeltikçioğlu İnşaat tarafından içme suyu isale hattı yenileme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirtti.

Ömer Gülay, içme suyu borularıyla birlikte aynı zamanda da abone bağlantılarının yenilendiği, bina önlerinde de olası bir yangına müdahale amacıyla da su alma apartı yerleştirildiği bilgisini verdi.

D6 Deposu Basın Bölgesi içinde yer alan İnönü Bulvarı 15. ve 17. Cadde ile bazı sokaklarda ana ve tali içme suyu borusu döşeme çalışmalarının tamamlandığına dikkat çeken Gülay, söz konusu borular üzerinde tesis edilecek vana odalarının inşaat ve mekanik çalışmalarının da son aşamaya geldiğini söyledi. Gülay, altyapı yatırımlarının zor yatırımlar olduğunu ifade ederek, altyapı çalışmaları kapsamında yapılan kazılar nedeniyle bazı sıkıntıların yaşandığını, bu konuda bölge sakinlerinin gösterdiği anlayış için de teşekkür etti.

Yapılan çalışmalarla birlikte su kayıplarının azaltılması, eski ve yıpranmış borular nedeniyle sıklıkla yaşanan arızaların kalıcı olarak çözüme kavuşturulması, basın merkezlerinin yenilenerek suyun tazyiksiz oluşu nedeniyle çok katlı binalara yeterli içme suyunun verilememesi gibi sorunların aşılmasının amaçlandığını anlatan Ömer Gülay, yüklenici firmanın altyapı çalışmalarını tamamlanmasının ardından cadde ve sokakların da asfaltlandığını hatırlattı.

Gülay, vatandaşların mağduriyetlerinin de en kısa sürede giderileceğini ve 5 ayrı mahallede gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının da 3.5 aylık bir zaman diliminde tamamlanacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 18:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?