2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Alt yapı çalışmalarına hız verildi

Mersin'in Bozyazı İlçe Belediyesi asfalt, yeni yol açma, park ve alan temizliği çalışmalarına hız verdi.

Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Mehmet Ballı, eldeki imkanlarla Bozyazı'yı yaşanır, modern bir ilçe haline getirmek için uğraş verdiklerini söyledi.

Bozyazı İlköğretim Okulu önündeki çalışmaları yerinde inceleyen Ballı, okulun bahçesine ana okulu yapılması nedeniyle, okul bahçesinin daraldığını, öğrencilerin sıraya girmede zorlandıklarını, okul yönetiminden bahçenin genişletilmesi yönünde gelen talep üzerine bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.

Ballı, “Çocuklarımızın rahat bir ortamda oynayabilmelerini sağlayacağız. Geri kalan alanı ağaçlandırdık. Bilindiği gibi burası bataklık halindeydi. Bu alanı da park olarak Bozyazılılara kazandıracağız. İnşallah gelecekte vatandaşlarımız gelip ağaçların altında dinlenme fırsatı bulacaklar” dedi.

Asfalt çalışmalarına ilk olarak Kaledibi Mahallesi'nde 3 ayrı güzergahta başladıklarını ve bu çalışmaları bitirdiklerini ifade eden Ballı, "Çubukkoyağı Mahallesi'nden Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na çıkan yeni yolu da asfaltladık. Sıcakyurt Mahallesi'nde asfalt çalışmamız oldu. İçe merkezinde Sini çayının etrafını ve Paşabelen yolunu asfalt yapacağız. Denizciler ve Ağzıkara'da da yapacağımız asfalt çalışması ile hemen hemen ilçemizde toprak yol kalmayacak. Ancak hiç asfalt yapılmayacak yerler de var, buraları asfalt yapmamız mümkün değil. Örneğin sera yolları, kanal yolları ve çay kenarındaki setleri asfalt yapmak mümkün değil. Çünkü Devlet Su İşleri her sene kışın temizlik yapıp çamurunu atıyor" diye konuştu.

Bozyazı'nın içme su sorununu çözecek olan Karamanastır su isale hattı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini, en geç Eylül ayında musluklardan Karamanastır suyunun akacağı müjdesini veren Ballı, “'Yapılamaz' denen ve bizim için büyük önem taşıyan Karamanastır içme su çalışmalarını Ağustos sonu ya da Eylül ayında bitmesini bekliyoruz. Yani Ramazan ayında suyu musluklara ulaştırmayı hedefliyoruz. Boru döşeme işi tamamlandı. Sıcakyurt'taki depoya boru döşenmesi işlemi bitti. Ancak bir kaç eksiğimiz var, eksikliklerimizi de giderirsek büyük ihtimalle Eylül ayı başında musluklarımızdan Karamanastır suyu akacak. Büyük bir projemizi gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Karamanastır içme su projesini tamamladıktan sonra Bozyazı için büyük önem arz eden alt yapı sorununu çözmek için çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Ballı, "Tabi yapacağımız kanalizasyon çalışmalarının bizim görev süremiz içerisinde bitmesi mümkün değil. Çünkü büyük bir proje olacak. Ancak bir şekilde buna başlanılması gerekir, aslında geç kalınmış bir proje. Bu proje ile ilgili çalışmalarımızı başlatarak müracaatımızı yapmış bulunmaktayız. İller Bankası'ndan elemanlar gelerek incelemelerde bulundu. Bölge Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapıldı. Önümüzdeki günlerde Ankara'ya giderek projemizin gerçekleşmesi için çalışmalar yapacağım. Projemiz kabul edilirse yüzde 75'ini İller Bankası karşılayacak, yüzde 25'ini belediyemiz. Denizimizin ve doğamızın temiz kalması için ne gerekiyorsa yapacağız. Gerekirse Dünya Bankası'na müracaat edeceğim. Dediğim gibi bu büyük bir proje. Yerel seçimlerde Bozyazılılar bana tekrar görev verirse Karamastır içme su projesi gibi bunu da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bozyazı sahillerinde denizin içerisine kadar masa atıldığı ve sahillerin işgal edildiği yönünde şikayetler geldiğini, bu yönde gerekli çalışmaları yaptığını belirten Ballı, “Hiç kimsenin sahillerimizi işgal etmeye hakkı yok. İnsanlarımız dilediği gibi sahillerden yararlanma hakkına sahiptir. Bu yönde Mal Müdürlüğü'ne gerekli yazıyı yazdım. En kısa zamanda bu sorun çözülmüş olacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 11:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?